Peşte crocant şi cartofi rumeniţi la cuptor

Peşte crocant şi cartofi rumeniţi la cuptor

482ADB

Peste crocant si cartofi copti – un deliciu! Poti sa mananci pe saturate, nu vei avea probleme! E gata in: 45 minute; calorii: 414 per portie; grasimi: 9 g; grasimi saturate: 2 g

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 850 g cartofi cu coaja alba, taiati felii groase
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie, taiata in doua
  • 4 fileuri de cod (sau alt peste preferat), de circa 175 g fiecare
  • 75 g pesmet alb
  • 1 lingura oregano, tocat

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/200oC. Asaza cartofii intr-o tava si stropeste-i cu 2 linguri ulei de masline; amesteca foarte bine, ca sa se unga uniform.

Presara sare si piper negru proaspat macinat si da la cuptor timp de 30-35 de minute, amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc si se patrund.

2 Atunci cand cartofii sunt aproape gata, stoarce lamaia pe fileu-rile de peste.  Presara sare si piper negru proaspat macinat si asaza-le pe o foaie de copt.

Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!

3 Amesteca pesmetul, oregano si uleiul ramas si presara amestecul peste peste. Da la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se patrunde si crusta devine crocanta. Serveste imediat cu o garnitura de salata verde, crocanta.

Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!

Sugestii:

– Ca sa pastrezi valoarea nutritiva a cartofilor, nu-i curata de coaja. Este suficient sa-i speli bine cu o perie de legume si sa-i clatesti cu multa apa.

– Inlocuieste pesmetul alb cu pesmet din paine integrala sau chiar cu cuscus – este mai hranitor.

Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare