Peşte crocant şi cartofi rumeniţi la cuptor
Peste crocant si cartofi copti – un deliciu! Poti sa mananci pe saturate, nu vei avea probleme! E gata in: 45 minute; calorii: 414 per portie; grasimi: 9 g; grasimi saturate: 2 g
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 850 g cartofi cu coaja alba, taiati felii groase
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, taiata in doua
- 4 fileuri de cod (sau alt peste preferat), de circa 175 g fiecare
- 75 g pesmet alb
- 1 lingura oregano, tocat
Mod de preparare:
1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/200oC. Asaza cartofii intr-o tava si stropeste-i cu 2 linguri ulei de masline; amesteca foarte bine, ca sa se unga uniform.
Presara sare si piper negru proaspat macinat si da la cuptor timp de 30-35 de minute, amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc si se patrund.
2 Atunci cand cartofii sunt aproape gata, stoarce lamaia pe fileu-rile de peste. Presara sare si piper negru proaspat macinat si asaza-le pe o foaie de copt.
Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!
3 Amesteca pesmetul, oregano si uleiul ramas si presara amestecul peste peste. Da la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se patrunde si crusta devine crocanta. Serveste imediat cu o garnitura de salata verde, crocanta.
Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!
Sugestii:
– Ca sa pastrezi valoarea nutritiva a cartofilor, nu-i curata de coaja. Este suficient sa-i speli bine cu o perie de legume si sa-i clatesti cu multa apa.
– Inlocuieste pesmetul alb cu pesmet din paine integrala sau chiar cu cuscus – este mai hranitor.
Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!
Pofta buna!
Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!