Ardei umpluți cu ton. UN DELICIU!

ardei umpluti cu ton

Rețeta clasică de ardei umpluți se găsește peste tot. Mirosul ardeilor umpluți cu carne și fierți în suc de roșii ne desfată simțurile și ne amețesc poftele gurmande. Ce-ai zice de o nouă și delicioasă rețetă: ardei umpluți cu ton. Se prepară rapid și ușor. 

Ingrediente:

  • 10 ardei graşi
  • 2 conserve cu ton bucăţi
  • 150 g unt
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • câteva fire de pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Speli ardeii şi îi tai fie în două, pe lungime, fie carapacea de sus cea cu codiță.
  2. Curăţă-i de seminţe şi pune-i la copt pe un grătar încins şi uns cu ulei de măsline.
  3. Ţine fiecare bucată de ardei pe grătar cam 5 minute.
  4. Scurge tonul din conservă şi mărunţeşte-l cu furculiţa.
  5. Separat, freacă untul şi adaugă peştele puţin câte puţin.
  6. Pune sare, piper şi zeama de la lămâie şi amestecă bine până se omogenizează.
  7. Adaugă ceapa şi amestecă până obţii o pastă.
  8. Decojeşte ardeii copţi şi umple fiecare jumătate cu pasta de peşte, apoi dă pentru 5-7 minute la cuptor.
  9. Presară pătrunjel tocat mărunt şi poţi servi.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

O delicioasă tartă cu vișine și bezea

Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar