Ardei umpluți cu ton. UN DELICIU!
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2019/07/ardei-umpluti-cu-ton.jpg)
Rețeta clasică de ardei umpluți se găsește peste tot. Mirosul ardeilor umpluți cu carne și fierți în suc de roșii ne desfată simțurile și ne amețesc poftele gurmande. Ce-ai zice de o nouă și delicioasă rețetă: ardei umpluți cu ton. Se prepară rapid și ușor.
Ingrediente:
- 10 ardei graşi
- 2 conserve cu ton bucăţi
- 150 g unt
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- câteva fire de pătrunjel
- zeama de la o lămâie
- sare
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
- Speli ardeii şi îi tai fie în două, pe lungime, fie carapacea de sus cea cu codiță.
- Curăţă-i de seminţe şi pune-i la copt pe un grătar încins şi uns cu ulei de măsline.
- Ţine fiecare bucată de ardei pe grătar cam 5 minute.
- Scurge tonul din conservă şi mărunţeşte-l cu furculiţa.
- Separat, freacă untul şi adaugă peştele puţin câte puţin.
- Pune sare, piper şi zeama de la lămâie şi amestecă bine până se omogenizează.
- Adaugă ceapa şi amestecă până obţii o pastă.
- Decojeşte ardeii copţi şi umple fiecare jumătate cu pasta de peşte, apoi dă pentru 5-7 minute la cuptor.
- Presară pătrunjel tocat mărunt şi poţi servi.
Dacă ești dornic să savurezi ceva bun, vezi această rețetă de ardei umpluti cu carne de pui. E demențială!
Foto: Shutterstock
Citește și:
Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT
O delicioasă tartă cu vișine și bezea
Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar