Rețetă de chipsuri din sfeclă roșie

Chipsurile pot fi și sănătoase! Ai nevoie de ingredientele potrivite. Iată cum se fac acasă chipsurile din sfeclă roșie!

chips-sfecla-rosie

foto chipsuri din sfeclă roșie via Shutterstock

INGREDIENTE

3-4 sfecle roșii medii

Ulei de măsline sau de cocos

Sare grunjoasă (preferabil de mare)

MOD DE PREPARARE

Aprinde cuptorul și lasă-l să se încălzească la 150-160 de grade. Între timp spală bine sfeclele, taie-le frunzele și usucă-le bine. Taie-le în felii foarte subțiri cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit ori cu răzătoarea cea mai mare. Așază-le într-un castron, adaugă pe deasupra o lingură de ulei de măsline, apoi amestecă-le bine cu mâinile, ca uleiul să ajungă pe toate feliile.

Tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt și așază rondelele pe hârtie, una lângă alta (nu una peste alta). Lasă-le la copt jumătate de oră, apoi scoate-le și lasă-le la răcit. Presară sarea pe deasupra. Repetă până termini toate feliile de sfeclă roșie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich