Fasole verde cu usturoi și muștar
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/02/fasole-verde.jpg)
Fasolea verde este delicioasă și este un fel de mâncare de post. Iată cum s-o prepari acasă cu usturoi și muștar:
foto fasole verde via Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 50 de minute
INGREDIENTE
1 kilogram de fasole verde
1 ceapă mare, mărunțită
O căpățână de usturoi
1 lingură ulei vegetal
400 ml apă caldă
Sare și piper după gust
Două linguri muștar
MOD DE PREPARARE
Călește ceapa în ulei, în oala în care vei prepara fasolea, apoi pisează jumătate din cățeii de usturoi și adaugă-i peste ceapă. Mai călește 1-2 minute.
Adaugă păstăile și toarnă peste ele apa caldă, apoi lasă la fiert pe foc mediu. Când încep să fiarbă adaugă sarea și piperul. Pune capacul pe oală și lasă la fiert jumătate de oră, ca să scadă apa. Cu 10 minute înainte să fie gata mâncarea, pisează restul de căței de usturoi și adaugă-i în mâncare, apoi și cele două linguri de muștar. Lasă să mai fiarbă 10-15 minute fără capac.
Poftă bună!
Nu rata aceasta reteta de fasole pastai la borcan! E pur si simplu delicioasă!
Vezi și cea mai bună rețetă de mancare de fasole verde
Vezi mai multe rețete cu fasole verde