Totul despre Masala Chai – ceaiul aromat și picant, pentru cunoscători

Totul despre Masala Chai

„Masala' înseamnă amestec de condimente, iar „chai' înseamnă ceai. Prin amestecarea unor condimente „calde” (care au efect de încălzire a corpului) şi fierberea lor cu un amestec egal de apă şi lapte se obţine un ceai picant.

Totul despre Masala Chai – ceaiul aromat și picant, pentru cunoscători

Începând cu subcontinentul indian, băutura a câștigat popularitate la nivel mondial, devenind un preparat nelipsit din ceainării. Deși preparat în mod tradițional ca un decoct de păstăi de cardamom verde, batoane de scorțișoară, cuișoare, ghimbir măcinat și piper negru împreună cu frunze de ceai negru, versiunile cu amănuntul includ pungi de ceai pentru infuzie, concentrate sau amestecuri instant de pulbere. Vrei să bei un astfel de ceai în confortul casei tale, fără să fie nevoie ca pentru asta să ieși în oraș? Să îl ai mereu la îndemână și să te bucuri alături de el de momente de relaxare? Ori să îți surprinzi prietenii? Atunci învață cum să îl prepari chiar tu!

Ingrediente: 1 cană apă, 1 cană lapte gras (sau lapte de soia), 2 linguriţe cu vârf ceai negru (verde sau alb), 2 plicuri zahăr vanilat; Condimente – 1 cardamom verde, 1/2 steluţă anason, 3 cuisoare, 1 nucşoară, 1 bucăţică scorţişoara de 5 cm, câteva boabe de piper, 1 vârf linguriţă ghimbir pudră.

Condimentele se pun într-o tigaie mică (fără grăsime) şi se prăjesc până simţi că începe să miroasă. Le macini în râșnița de cafea, dar scurt, doar cât să se zdrobească un pic, pentru că nu trebuie să devină pudră. (Dacă prepari condimentul pentru ceai în cantităţi mai mari, în acest moment îl poți pune într-un borcan cu capac şi să-l păstrezi în jur de o săptămână). Se pune laptele pe foc şi se încălzeşte. NU trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Separat se pune la fiert apa şi când începe să fiarbă se adaugă condimentul măcinat. Se dă focul mic şi se fierbe 10 minute. Se adaugă frunzele de ceai şi se mai lasă la fiert cam 2-3 minute. Se stinge focul şi se adaugă laptele fierbinte. În două căni se pune câte un plic de zahăr vanilat şi se strecoară ceaiul. Se serveşte fierbinte.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Alimente cu calorii negative, un basm de adormit copiii

Mihaela Bilic: De ce e nevoie de 7 lingurițe de zahăr într-un pahar de suc?'

Semnele din sarcină care trebuie să te trimită la medic! Ce e normal și ce nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar