Alimente cu calorii negative, un basm de adormit copiii

Cu siguranță ai auzit și tu vorbindu-se despre aceste minuni ale naturii vegetale. Nutriționiștii le-au denumit, alimente cu calorii negative, dar oamenii de știință s-au aplecat serios asupra acestora și iată ce au descoperit:

De mai mulți ani se vorbește despre “alimentele cu calorii negative”. Teoria susține că a consuma alimente cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar și unui consum energetic crescut în procesul de descompunere și digestie, în final numărul caloriilor consumate de organism fiind mai mare decât numărul celor asimilate. Potrivit unui studiu recent, realizat la Universitatea Alabama (SUA), cele mai „celebre' alimente considerate a avea calorii negative – țelina, grepfrutul, castravetele sau broccoli, vin totuși cu un aport caloric.

Oamenii de știință au stabilit că, indiferent de numărul caloriilor din mâncare, întotdeauna o parte vor ajunge și în organism, a explicat Stephen Secor, autorul studiului. După ce subiecții (șopârle omnivore australiene, din specia Pogona vitticeps, care digeră, absorb și asimilează întocmai ca oamenii) au fost privați de mâncare timp de zece zile, s-a calculat că aceștia folosiseră 33% dintre calorii pentru digestie, iar 43% au fost eliminate.

În final, a reieșit că în organismul animalelor au fost reținute 24% dintre caloriile totale, adică un sfert. Prin urmare, teoria alimentelor cu calorii negative este desființată, spun cei care au realizat studiul.

Indiferent cât de îngăduitori au fost experții cu astfel de alimente și teoria amintită, în final tot rămân destule calorii care ajung în organism. Cu toate acestea, cert este că alimente precum cele enumerate, dar și unele ca morcovii, merele sau roșiile, tot ajută la menținerea greutății sau chiar slăbire. Așa că nu se pune problema de a descuraja consumul acestora.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Mihaela Bilic: De ce e nevoie de 7 lingurițe de zahăr într-un pahar de suc?'

Semnele din sarcină care trebuie să te trimită la medic! Ce e normal și ce nu?

Hipertensiunea arterială poate ucide într-o secundă!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului