Tartă cu ceapă
Nu mai știi ce să le pregătești bun celor dragi? Iată o idee apetisantă: tartă cu ceapă. Trebuie s-o încerci, mai ales dacă n-ai mai mâncat până acum așa o bunătate.
foto tartă cu ceapă via Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 50 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
Pentru aluat:
400 g aluat foitaj
Pentru umplutură:
100 g bacon
500 g ceapa alba
100 g unt
2 galbenusuri
150 ml lapte
150 ml smântâna
60 g faina
nucsoara
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Se lasa aluatul de foitaj la decongelat.
- Pentru umplutura, în unt topit se calește baconul taiat cuburi mici si apoi ceapa taiata pestisori. Se lasa 10 minute.
- Aluatul se întinde si se transfera în tava de copt unsa cu unt. Se pun ceapa și baconul.
- Se bat galbenusurile cu laptele,smântâna si faina si apoi se potriveste gustul de sare, piper si nucsoara. Se toarna peste ceapa si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu si 10 minute la foc mare. Se lasa deoparte 10 minute dupa coacere.
O rețetă Libertatea pentru Femei
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich