Rețeta de Supă de linte picantă a ajuns la noi tocmai din Turcia veche. Deși dacii făceau o fiertură pe bază de linte, iar egiptenii apreciau mâncărurile în care se punea linte, în ultimii ani, noi nu am știut să apreciem această legumă la adevărata valoare.
185 calorii/portie
Încingeți uleiul într-o cratiță. Adăugați ceapa și usturoiul, acoperiți și căliți 5 minute, până se acestea se înmoaie, dar nu își schimbă culoarea. Încorporați ardeiul iute sau boiaua și chimenul și prăjiți 1 minut, având grijă să nu se ardă. Adăugați lintea și supa de pui, lăsați să dea în clocot și fierbeți la foc mic 30 min. Amestecați bine, strivind lintea, până obțineți un piure. Adăugați pasta de tomate și subțiați cu puțină supă dacă este necesar. Asezonați și ornați cu rondele de ceapă prăjite. Serviți fierbinte cu pâine neagră cu cereale.
Citește și:
Cum să faci prăjitură de ciocolată într-un cuptor cu microunde?