Cum să faci prăjitură de ciocolată într-un cuptor cu microunde?
Nu există nicio regulă care să spună că prăjitura trebuie rezervată pentru ocazii speciale. Sfârșitul unei zile grele de muncă este un moment la fel de potrivit pentru a vă răsfăța. În loc de o tavă de tort și un cuptor, singurul echipament necesar pentru această rețetă este o cană și un cuptor cu microunde.
Rețeta lui Ree Drummond pentru prăjitura de ciocolată realizată în cană publicată pe Food Network constă în ingrediente pe care majoritatea gospodinelor le au deja în dulap. Începeți prin a amesteca 3 linguri de făină, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de pudră de cacao, un sfert de linguriță de praf de copt și un vârf de cuțit de sare într-o cană de ceramică de aproximativ 350 grame rezistentă la microunde.
Mod de preparare prăjitură cu ciocolată într-un cuptor cu microunde
Combinați ingredientele amestecându-le cu o furculiță, apoi turnați 3 linguri de lapte și 3 linguri de ulei. Adăugați un strop de extract de vanilie pentru aromă (opțional) și amestecați ingredientele până când obțineți un aluat omogen. Pentru etapa finală, adăugați 3 bucăți/pătrățele mici de ciocolată.
Partea de coacere a rețetei durează mai puțin timp decât v-ați putea imagina. Pur și simplu puneți cana termorezistentă în cuptorul cu microunde și gătiți-o la putere maximă timp de 90 de secunde, apoi așteptați 2 sau 3 minute pentru ca prăjitura să se răcească înainte de a o mânca.
Rețeta este pentru o singură persoană. Din fericire, instrucțiunile sunt atât de ușoare încât îi puteți învăța și pe ceilalți membri ai familiei cum să o facă singuri.
Foto: 123RF