Se spune că toate gospodinele ar trebui să învețe să gătească un borș de vită cu legume, ca la țară. Nu e greu de făcut, însă carnea de vită sau de vițel necesită mai mult timp de fierbere.
Carnea de vită este considerată cea mai sănătoasă carne roșie datorită conținutului său bogat în proteine, grăsimi sănătoase', vitamine, minerale și aminoacizi.
Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 1 ora si jumatate
Căliti în ulei zarzavatul spălat, curățat și tăiat. Adăugați 2 litri din apa în care a fiert carnea de vaca, oparită, spălată și tăiată bucăți.
Amestecați legumele cu carnea de vită pre-fiartă, lăsați să fiarba la foc potrivit și dacă e cazul luați spuma din cand în când.
În momentul în care vedeți că vita este suficient de moale și fragedă înseamnă că e bine fiartă. Adăugați borșul. Potriviti de sare și adaugati frunzele de leustean, tocate. Se poate pune, după preferinșe o lingură de smântână.
Citește și: