Care carne este mai sănătoasă? Consumul acestor produse crește drastic riscul de afecțiuni mortale

Experții au avertizat că a consuma acest tip de carne ar putea crește drastic riscul de a suferi de o afecțiune mortală.

Deși cu toții avem nevoie de o dietă care să cuprindă o varietate de grupe de alimente, medicii au descoperit o legătură periculoasă cu una în special.

Potrivit The Sun, un nou studiu condus de cercetătorii de la Friedman School of Nutrition Science and Policy a constatat că consumul de carne roșie poate crește riscul de boli cardiovasculare, în special la adulții în vârstă.

Carnea roșie include alimente precum carnea de vită, de miel și de porc, iar NHS spune că nu ar trebui să mâncăm mai mult de 70 g pe zi. Aceștia au descoperit că cei care mâncau mai multă carne roșie aveau un risc cu 22% mai mare de probleme cardiace.

Aceștia au detaliat că aproximativ 10% din acest risc se explică prin bacteriile intestinale produse de nutrienții din carne. Medicii au spus că, deși a existat o legătură cu alimente precum carnea de vită, porc și miel, acest lucru nu a fost la fel pentru carnea de pasăre, ouă sau pește.

Experții au declarat că riscul mai mare de boli cardiovasculare ar putea fi parțial datorat faptului că cei care mănâncă mai multă carne roșie pot avea, de asemenea, tensiune arterială ridicată și niveluri mai scăzute de colesterol.

Primul autor al lucrării, Meng Wang, cercetător post-doctoral la Friedman School, a declarat: „Interacțiunile dintre carnea roșie, microbiomul nostru intestinal și metaboliții bioactivi pe care aceștia îi generează par a fi o cale importantă pentru risc, ceea ce creează o nouă țintă pentru posibile intervenții în vederea reducerii bolilor de inimă”.

„Atunci când alegem alimentele de origine animală, este mai puțin important să ne concentrăm pe diferențele în ceea ce privește grăsimile totale, grăsimile saturate sau colesterolul, și mai important este să înțelegem mai bine efectele asupra sănătății ale altor componente din aceste alimente, cum ar fi L-carnitina și fierul heme”, a adăugat ea.

L-carnitina și fierul heme sunt ambele componente care se găsesc în produsele din carne roșie.

Boala cardiovasculară este un termen general pentru afecțiunile care afectează inima și vasele de sânge.

În cele mai multe cazuri, este asociată cu o acumulare de depozite de grăsime în interiorul arterelor, de asemenea, crește riscul de formare de cheaguri de sânge.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar