Supă de chimen

O supă de chimen este un adevărat medicament pentru stomac. Iată cea mai simplă și mai savuroasă rețetă de supă de chimen care se consumă cel mai bine toamna pentru calitățile dovedite ale ameliorare a durerilor de oase și pentru întărirea sistemului imunitar.

Chimenul are multiple calități terapeutice dovedite științific. El are proprietati carminative, antispastice, astringente, diuretice, expectorante, stomahice, stimulează alăptarea și vermifuge. Chimenul favorizează digestia, acționând ca stimulent asupra stomacului prevenind flatulația.

Citeşte şi: Supă de cocoș. Cele mai delicioase rețete

Supă de chimen, ingrediente pentru 4 porții:

Timp de pregatire: 20 min
Timp de fierbere: 2 ore 40 min

  • 400 g oase de vacă
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 cepe
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 200 g crutoane
  • 2 linguri semințe de chimen, zdrobite

Mod de preparare:

Puneți la fiert, în doi litri de apă, oasele de vacă, sparte, scoateți spuma, apoi adăugați zarzavatul și un praf de sare. Lăsați să fiarbă timp de 2 ore.

Separat, puneti uleiul la încins și adăugați făina. Faceți un sos alb, în care presărati boiaua, apoi stingeți cu supa de oase. Adăugați sosul alb peste fiertura de oase cu zarzavat, lăsați la fiert 30 de min, după care strecurați. Adaugati chimenul și mai lăsați pe foc încă 5 – 10 minute.
Serviti fierbinte, cu crutoane deasupra.

Citeste și:

Supă de căpșuni ca la Disneyland


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar