Supă cremă de spanac

Cine n-a mâncat vreodată o supă cremă de spanac nu știe ce înseamnă gustul fin și rafinat al acestui superaliment. Supa cremă de spanac este un deliciu!

Spanacul conține vitamina C, vit. A, vit. K, acid folic, fier, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E, dar și compuși precum nitrați, quercitină, luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină.ajută sistemul imunitar,

Majoritatea carbohidraților din spanac sunt, de fapt, fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate.

Supă cremă de spanac, ingrediente pentru 4 porții

Fiecare bol cu supă cremă conține 200 calorii/porție.

  • 50 g unt
  • 175 g spanac decongelat sau proaspăt, dar fiert
  • 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
  • 25 g făină
  • 450 ml supă de pui
  • 500 ml lapte
  • un vârf de nucșoară pisată
  • sare și piper

Mod de preparare:

Spălați foarte bine fiecare frunză de spanac. Topiți untul într-o cratiță, adăugați spanacul și ceapa apoi căliți ușor 5-6 min, amestecând. Încorporați făina, căliți timp de 1 min, apoi luați de pe foc. Adăugați treptat supa de pui.

Lăsați să dea în clocot și fierbeți amestecând, până când supa capătă consistența unei creme. Amestecați bine și lăsați din nou să dea în clocot, amestecând. Acoperiți și fierbeți la foc mocnit 15-20 min.

Asezonați cu sare, piper și nucșoară. Lăsați să se răcească ușor, apoi strecurați supa prin sită sau prin robot. Subțiați cu lapte dacă e necesar. Încălziți și serviți.

Rețetă prăjitură cu prune, alune și ciocolată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar