Drob de legume
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2004/05/Rulada-de-legume.jpg)
Da, ai citit bine: drob de legume. Nu e obligatoriu ca un drob să conțină carne, iar rețeta de mai jos, garantat că este cea mai bună ruladă veggie pe care ați mâncat-o vreodată!
Dietele vegetariene capătă tot mai multă popularitate, fie datorită unor motive etice, religioase ori chiar ecologice, dar și din motive ce țin de sănătate. În Europa, cel mai mare procent de vegetarieni se găsește în Elveția (14%), iar de vegani în Suedia (4%); Societatea Vegetarienilor din România estimează că 3% dintre români nu consumă carne în mod regulat.
Drob de legume, ingrediente pentru 4 porții
- 175g boabe de grâu, zdrobite
- 2 linguri ulei
- 2 catei usturoi, pisați
- 450 g legume (praz, morcovi, conopidă, ardei gras) și ciuperci curățate și tăiate felii subțiri
- 4 linguri unt de arahide
- 125g foi de varză
Mod de preparare:
Puneți 450 ml apă clocotită peste grâul zdrobit. Lăsați la înmuiat 30 min, amestecând din când în când.
Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul și legumele 3 minute. Adăugați untul de arahide și grâul zdrobit, scurs. Încălziți ușor.
Tăiați cotoarele de la varză. Opăriți-le în apă clocotită timp de 2 min, apoi scurgeți. Tapetați o formă de cozonac cu foi de varză, lăsând capetele să atârne în afară. Turnați compoziția de legume și grâu în formă, îndesând bine. Acoperiți bine cu frunzele de varză care atârnă.
Răsturnați pe o farfurie, tăiați felii și serviți cu sos de roșii ca aperitiv.
Nu ezita să faci paste cu ciuperci rapide și gustoase! O să vrei și a doua porție.