Steluțe cu miere
La cafea sau la ceai merge de minune un biscuit. Fie, doi. Sau… poate mai mulți? Îți prezentăm cea mai simplă rețetă de fursecuri pe care le poți face imediat și pe care le poți păstra într-un recipient special, mai multe zile: steluțe cu miere.
E drept că cel mai ușor este să cumperi un pachet de biscuiți dintr-un supermarket, dar nici să faci tu, în casă, nu îți ia prea mult timp. Cu doar câteva ingrediente și un efort minim poți face aceste steluțe care sunt chiar mai bune decât biscuiții. Seamănă poate mai degrabă cu fursecurile! O bunătate!
Ingrediente: 150 g miere, 500 g făină, 70 g zahăr pudră, 120 g unt, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, coaja de la ½ lămâie, marmeladă (circa 100 g).
Mod de preparare
Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei şi amestecă-l pe plaşetă cu făina; adaugă praful de copt, ouăle, zahărul pudră şi zahărul vanilat, mierea, coaja de lămâie rasă. Frământă un aluat moale, care îl întinzi în foaie, pe bucăţi. Cu o formă specială, taie steluţe, pe care le pui pe o tavă unsă (sau tapetată cu hârtie de copt) şi lasă-le în cuptorul bine încins, până ce capătă o frumoasă culoare aurie.
După ce s-au răcit unge-le cu marmeladă sau gem şi lipeşte-le două câte două. La suprafaţă, unge-le cu glazură de gălbenuş.
Cum prepari glazura de gălbenuş
Bate spumă două gălbenuşuri cu 100 g de zahăr pudră. Separat, toarnă două linguri de apă peste 100 g de zahăr tos, amestecă şi fierbe la foc mic, până capătă consistenţa unui sirop care formează „aţe' când amesteci cu lingura. Lasă siropul să se răcească puţin şi toarnă-l treptat în spuma de gălbenuşuri. Amestecă din nou, până ce compoziţia se răceşte. Foloseşte glazura imediat! După glazurare, poţi decora steluţele cu jeleuri de fructe, cu bombonele decorative sau le poți… picta cu ajutorul tuburilor de coloranti alimentari.
Foto: 123rf
Citește și:
Prăjitura care nu îngrașă: cu banane, fără zahăr și făină
Detoxifiere culinară: ciorbă cu varză murată