Prăjitura care nu îngrașă: cu banane, fără zahăr și făină
Îți propunem o rețetă de prăjitură care nu îngrașă. Și asta pentru că nu conține ingrediente responsabile de kilograme în plus precum zahăr și făină. Gustul dulce al prăjiturii provine de la ingredientele principale, bananele și stafidele.
E ideal de savurat dimineața, alături de un ceai sau de o cafea.
Ingrediente necesare pentru prăjitura care nu îngrașă
- 4 banane coapte
- 4 ouă
- 1/2 ceașcă fulgi de ovăz pisați
- o ceașcă de stafide
- o ceașcă ulei de măsline
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuțin de scorțișoară
Cum prepari prăjitura care nu îngrașă, cu banane și stafide
Înainte de a te apuca de prepararea ei, aprinde cuptorul.
Într-un vas, amestecă bine bananele, ouăle întregi și uleiul de măsline în așa fel încât să obții o pastă omogenă. Adaugă, apoi, stafidele și amestecă din nou. În fine, adaugă fulgii de ovăz pisați, scorțișoara și bicarbonatul.
Unge o formă de prăjitură cu ulei de măsline și presară fulgi de ovăz mărunțiți, cam cât iei de două-trei ori cu vârful degetelor. Adaugă compoziția în formă și bagă prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, la foc mediu.
Beneficiile fulgilor de ovăz
Fulgii de ovăz sunt unele dintre cele mai sănătoase cereale. Nu conțin gluten și sunt bogați în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. De asemenea, conțin o cantitate mare de fibre solubile, care favorizează scăderea colesterolului rău. În același timp, favorizează senzația de sațietate și cresc numărul bacteriilor bune din intestine, scăzând riscul de cancer la colon.
Citeste si
Prăjitura cu ciocolată care nu îngrașă
Budincă cu semințe de chia, desertul sănătos pe care merită să îl încerci
Prăjitura care nu îți pune silueta în pericol. Poți să o consumi fără restricții!
Un desert rapid și delicios – Budincă de albuș
Sursa: santeplusmag.com
Sursa foto: shutterstock