Cum să prepari cartofii într-un mod inedit: cartofi cu parmezan la cuptor
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/01/cartofi-cu-parmezan-la-cuptor.jpg)
Poate cele mai banale mâncăruri sunt cele pe bază de cartofi. De data aceasta, vrem să-ți propunem o rețetă de cartofi absolut delicioși, aromați și ușor de preparat, într-o prezentare cu totul deosebită – cartofi cu parmezan la cuptor.
Tot ce vrem să-ți mai spunem este că acest aperitiv se găsește frecvent în meniurile restaurantelor de lux. Prepararea lor durează cam o oră jumătate, dar îți garantăm că așteptarea merită.
Ingrediente necesare preparării cartofilor cu parmezan
Ai nevoie de:
8-10 cartofi medii
45 g unt topit
25 g parmezan
3 g praf de usturoi
O linguriță de cimbru (poate fi înlocuit cu orice altă plantă aromatică: rozmarin, oregano, busuioc etc)
Sare și piper
Citește și Cartofi în pijama, cu cremă de brânză
Cum prepari delicioșii cartofi cu parmezan la cuptor
Vei mai avea nevoie de o formă de silicon prevăzută cu găuri, în care vei introduce rondele suprapuse de cartofi. Forma trebuie unsă cu unt înainte de a așeza cartofii în ea. Totodată, cuptorul trebuie preîncălzit, așa că aprinde focul înainte de a te apuca să prepari cartofii.
Taie cartofii în rondele foarte subțiri, pe care le vei introduce într-un bol. Toarnă peste ele untul topit și rade parmezanul deasupra. Adaugă praful de usturoi, sarea, piperul și cimbrul sau orice altă plantă aromatică preferi.
Citește și Cartofi acordeon cu cașcaval
Amestecă foarte bine cartofii cu restul ingredientelor, ajutându-te de mână și, de asemenea, zgâlțâind bolul.
Este timpul să așezi cartofii în formă. Introdu câte o grămăjoară de rondele în fiecare orificiu al formei și presară din nou, deasupra lor, puțină sare și puțin piper. Introdu delicioșii cartofi cu parmezan la cuptor, la 190 grade C, pentru o oră. După scurgerea timpului, scoate formele și lasă-le 5 minute înainte de a îndepărta rondelele. Odată trecute cele 5 minute, scoate rondelele de cartofi și așază-le pe un platou, apoi presară deasupra lor puțin parmezan ras și cimbru.
Cunoști și alte metode de a prepara cartofi cu parmezan la cuptor?
Pentru a-ți însuși modul exact de preparare a cartofilor, urmărește videoul de mai jos.