Plăcinta ciobanului
4 porții gata în 50 minute, 514 calorii per porție, 29 g grăsimi, 30 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării plăcintei
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată
2 morcovi, tăiați cuburi
500 g carne tocată de vită
250 g ciuperci tăiate felii
1 lingură făină integrală
400 g conservă de roșii în suc
1 cub concentrat de vită
450 g piure de cartofi
Un cub de unt
Cum prepari plăcinta ciobanului
1 Într-un vas larg încinge uleiul și prăjește ceapa și morcovul, 5 min, amestecând frecvent, până când încep să se înmoaie. Adauga carnea și prăjește 5-10 min, amestecând, pâna când se rumenește.
2 Adauga ciupercile și prăjește câteva min. Presară făina și prăjește amestecând 3 min. Stinge cu roșiile și 100 ml apă, adaugă concentratul și fierbe la
foc mic 10 min, amestecând frecvent, pâna când legumele se pătrund complet.
3 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Porționează compoziția în 4 boluri rezistente la cuptor. Pune deasupra piure de cartofi.
4 Trasează cu furculița urme și pune unt. Da la cuptor 20-30 min, sau până când piureul se rumenește.