Tarte cu sparanghel și nuci de pin
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/06/tarte-cu-sparanghel.jpg)
6 porții gata în 45 minute, 409 calorii per porție, 30 g grăsimi, 19 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tartelor
500 g sparanghel
75 g parmezan
100 g smântână
3 linguri sos pesto
300 g foitaj
4 linguri nuci de pin (sau semințe de floarea soarelui)
1 ou bătut
Busuioc pentru ornat
Cum prepari tartele cu sparanghel și nuci de pin
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Fierbe sparanghelul în apă cu sare 1 min, scurge de lichid și trece rapid sub jet de apă rece. Lasă deoparte.
2 Răzuiește jumătate din cantitatea de parmezan și combină cu smântâna și sosul pesto.
3 Întinde foitajul și taie în 6 pătrate egale. Cu cuțitul bine ascuțit, crestează cât să marchezi o margine de 1 cm de jur-împrejur.
4 Unge foile cu amestecul cu pesto și porționează sparanghelul, presară nucile de pin și unge marginile cu ou bătut. Dă la cuptor 15-20 min. Presară fâșii de parmezan și busuioc și servește.
Sursă foto: shutterstock.com