Rulouri cu feta și dovlecei

rulouri cu feta si dovlecei

4 porții gata în 15 minute + 5 minute timp de pregătire, 403 calorii per porție, 17 g grăsimi, 39 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării rulourilor

– 1 lingură ulei de măsline plus încă 2 amestecat cu 2 linguri apă pentru uns

– 500 g dovlecei, răzuiți

– 2 căței de usturoi, zdrobit

– O mână de busuioc

– 250 g mazăre, decongelată

– 150 g feta, sfărâmată

– 4 foi de plăcintă

– 400 g năut din conservă, scurs de lichid

– 1 linguriță pastă harissa

– Zeama și coaja rasă de la ½ lămâie

– Salată verde sau rucola pentru servit

Cum se prepară rulourile cu feta și dovelcei

1. Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 1 lingură ulei, dovleceii, usturoiul,busuiocul, mazărea și feta; potrivește de sare și piper.

2.Taie fiecare foaie de plăcintă în două și unge cu ulei. Așază deasupra altă foaie și unge cu ulei. Pune în mijloc o pătrime din amestecul de legume și apoi rulează și așază cu partea lipită în jos în tava de copt tapetată cu hârtie. Procedează la fel cu restul ingredientelor, unge cu ulei și dă la cuptor 15 min.

3.Combină năutul, pasta harissa, zeama și coaja de lămâie și salata verde. Servește cu rulourile.

Dacă îți place să gătești dovlecei, îți recomandăm și o rețetă de dovlecei la cuptor cu cartofi și roșii

Încearcă și următoarea rețetă delicioasă de zacusca de dovlecei, numai bună pentru sezonul rece. 

Vezi mai multe rețete cu dovlecel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Aperitive fara carne