Pilaf cu cocos și vinete
12 porții sau 6 ca fel principal, gata în 40 minute, 209-418 calorii per porție, 8-16 g grăsimi, 29-59 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pilafului
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapă mică, tocată mărunt
2 căței de usturoi, zdrobit
4 căței de usturoi, întregi
Zeamă de lămâie
6 boabe de cardamom, zdrobit
400 g orez basmati
300 ml supă limpede de legume
200 ml lapte de cocos
1 linguriță miere
Un praf coriandru măcinat
400 g vinete, tăiate în 4 pe lungime
20 g caju
20 g fulgi de migdale, rumenite
35 g cocos proaspăt, răzuit
50 g semințe de rodie
O mână de pătrunjel proaspăt, tocat
Cum prepari pilaful cu cocos și vinete
1 Într-un vas pe foc încinge jumătate din cantitatea de ulei și sotează ceapa, usturoiul, cel întreg și zdrobit și cardamomul 4-5 minute. Adaugă orezul și amestecă pentru a se unge uniform. Stinge cu laptele de cocos și supa și adu la punctul de fierbere.
Acoperă vasul cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 15 minute, ia vasul de pe foc dar lasă-l acoperit cu capacul.
2 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. combină uleiul rămas cu mierea și coriandrul măcinat și unge vinetele. Dă la cuptor 15 minute până când se pătrund. Adaugă vinetele în orez împreună cu zeama de lămâie și potrivește gustul de sare și piper.
Presară nucile, cocosul, rodia și pătrunjelul și servește.