Chiftele din cartofi umplute cu brânză
Dacă ești în căutarea unui fel de mâncare ușor de preparat, dar savuros, încearcă aceste chiftele din cartofi umplute cu brânză. Sunt delicioase și te pot ajuta să folosești inteligent piureul de cartofi rămas de la masa de aseară. Dacă nu ai deja piure în frigider, poți prepara unul rapid. Să vedem cum se fac chiftelele!
Ingrediente
– 2 căni și jumătate de piure de cartofi
– 650 grame cartofi
– sare, piper
– o jumătate de cană de caș sau ricotta
– o cană de cașcaval ras
– ceapă verde tocată
– 4 linguri smântănă
– ulei pentru prăjit
Dacă dorești să eviți carnea, iată o rețetă perfectă de chiftele de post!
Mod de preparare
Se curăță cartofii și se dau pe răzătoare. Apoi se scurg bine, punându-i într-un prosop de bucătărie curat.
Se combină cartofii rași cu piureul, apoi se adaugă sare și piper după gust. Pentru un gust special, se poate adauga acum și puțină ceapă călită.
Într-un alt vas, se amestecă celelalte ingrediente, pentru a obține umplutura de brânză.
Se iau cantități mici din amestecul de cartofi, și se formează chifteluțe cu brânză înăuntru. La final, trebuie să fie ovale, ușor aplatizate.
Chiftelele din cartofi se prăjesc la foc mediu, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte.
Când sunt gata se lasă la scurs câteva minute pe șervețele de hârtie.
Foto: Chiftele / 123rf.com
Încercați și această rețetă de chiftele de cartofi