Salată de pește
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2004/05/salata-de-peste.jpg)
Trebuie să știi că această salată de pește se servește drept un antreu rece. Peștele folosit în această salată este codul și trebuie fiert foarte bine.
Atenție! Această NU este salata cu pește afumat. Rețeta este asemănătoare dar gustul este complet diferit.
Carnea densă, suculentă a acestui pește conține o cantitate mare de proteine, potasiu, calciu și fosfor. Cele mai frecvente două tipuri de cod sunt codul de Atlantic și codul de Pacific. Trebuie să știți că uleiul de ficat de cod oferă o doză concentrată de acizi grași omega-3 și este adesea comercializat sub formă de supliment alimentar.
Salată de pește ingrediente pentru 4 porții
Timp de pregatire: 15 min. 400 calorii, 30 g grăsimi per portie
- 2 linguri maioneză
- 1 lingură smântână
- un vârf de cuțit de boia iute
- 8 fire de ceapă verde, franjurate
- 500 g cartofi fierți în coajă și tăiați cuburi
- 2 castraveți acri, tăiați cuburi
- 1 lingură porumb fiert
- 400 g cod, fiert și dezosat, desfăcut bucăți
Mod de preparare
Fierbeți cartofii în coajă, timp de 15 minute, pâna se pătrund. Curățați-i, iar când s-au racit, tăiați-i cuburi mici. Amestecați maioneza cu boiaua și adăugați smântâna. Adăugați un praf de sare și piper. Amestecați peștele cu cartofii, castraveții și porumbul și turnați sosul de maioneză. Amestecați, pentru a se unge uniform și, dacă este cazul, mai adăugați sare și câteva picături de suc de lămâie. Puneți salata într-un bol și așezați deasupra ceapa franjurată.
Ce beneficii are uleiul de pește în dezvoltarea copiilor?