Ce beneficii are uleiul de pește în dezvoltarea copiilor?

Uleiul de pește este recomandat de specialiști pentru că acesta conține o cantitate importantă de Omega-3, dar și o mulțime de alte substanțe care îmbunătățesc funcționarea organismului. Pe lângă faptul că uleiul de pește are capacitatea de a stimula activitatea inimii, oamenii de știință au descoperit că are multiple beneficii și în dezvoltarea copiilor.

Pentru a studia efectele pe care uleiul de pește le are în dezvoltarea organismului copiilor, cercetătorii din Australia le-au administrat acestora ulei de pește începând cu vârsta de 6 luni, iar pentru un alt grup de copii au folosit un placebo. Oamenii de știință au ținut sub observație evoluția acestora până la vârsta de 5 ani și au descoperit că în cazul copiilor cărora le-a fost administrat ulei de pește, circumferința taliei era mult mai mică, potrivit agerpres.ro

Ce beneficii are uleiul de pește în dezvoltarea copiilor?

Circumferința taliei este foarte importantă pentru a ține sub control bolile cardiace. Grăsimea depusă în jurul abdomenului reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, aceasta fiind asociată cu o mulțime de probleme de sănătate. Uleiul de pește s-a dovedit un ajutor real în lupta împotriva depunerii grăsimii în zona abdomenului. În plus, cercetarea a mai arătat că în ceea ce îi privește pe băieții care au primit suplimente pe bază de ulei de pește, nivelul de insulină circulantă era cu 21% mai scăzut și rezistența la insulină a fost cu 22% mai mică, lucruri esențiale în prevenirea diabetului de tip 2.

”Se pare că utilizarea uleiului de peşte poate contribui la scăderea circumferinţei taliei, un important factor de risc cardiometabolic. Însă, nu putem spune deocamdată cu siguranţă dacă acest lucru este de durată. De asemenea, nu sunt sigură de ce concluziile privind insulina îi vizează doar pe băieţi”, a declarat medicul endocrinolog Siham Accacha.

În urma acestor rezultate, specialiștii sunt de părere că uleiul de pește ar putea contribui la buna dezvoltare a copiilor. Cu toate acestea, oamenii de știință consideră că studiul ar trebui continuat pentru a vedea care sunt efectele la 10 ani, dar și pe termen lung.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce sunt atât de importante cele 8 ore de somn pe noapte? Uite ce se întâmplă în organism dacă dormi mai mult sau mai puțin

Testul care poate preveni nașterile premature. Femeile însărcinate pot afla cu exactitate data nașterii

Fructul care te ajută să scapi de problemele digestive. Funcționează ca un medicament natural

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului