O salată de ciuperci este o sursă bună de fibre și acizi grași nesaturați, dar săracă în calorii. Este ideală pentru toate curele de slăbire.
Toate ciupercile sunt bogate în potasiu, mai mult decât bananele. Potasiul este util în corpul nostru prin faptul că ne dă energie. Atenție însă: ciupercile pot fi greu de digerat pentru unele persoane din cauza unei substanțe numite Chitina care se află în majoritatea ciupercilor. Este insolubilă în acizii stomacali, motiv pentru care ciupercile rămân în stomac mult timp și apoi trec direct prin sistemul digestiv.
Salata de ciuperci cu usturoi și șuncă poate fi consumată atât ca aperitiv, cat și ca fel principal fiind extrem de sățioasă. O felie de pâine prăjită, alături de un pahar cu vin alb, cu siguranță ne vor garanta un deliciu de excepție.
Amestecați uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit și sucul de la lămâie. Presărați piper negru, proaspăt măcinat (are o savoare deosebită). Puneți într-un bol frunzele de spanac, turnați deasupra vinegreta, adaugati ciupercile de câmp, tăiate felii, șunca de Praga, prajita crocant, si parmezan ras.
Amestecati și serviți.
Dacă îţi plac ciupercile, îţi recomandăm şi reţete cu ciuperci pleurotus.
Iată de ce ciupercile pot ajuta la reducerea riscului de depresie