Iată de ce ciupercile pot ajuta la reducerea riscului de depresie

Ciupercile nu numai că sunt un aliment nutritiv bun de consumat, dar pot fi și benefice pentru sănătatea mintală, potrivit unui grup de cercetători de la Penn State College of Medicine.

Într-un nou studiu, echipa Penn State a raportat că persoanele care consumă ciuperci au un risc mai mic de a dezvolta depresie. Djibril Ba, cercetător principal și proaspăt absolvent al programului de doctorat în epidemiologie de la Penn State College of Medicine, a spus că acest lucru se poate datora faptului că ciupercile conțin minerale precum potasiu și aminoacidul ergotioneina, care pot reduce riscul de anxietate și depresie.

„Ergotioneina, un antioxidant puternic prezent în cantități mari în ciuperci, poate fi obținută numai din surse alimentare', a spus Ba pentru Healthline.

El a spus că ciupercile sunt cea mai mare sursă alimentară de ergotioneină.

„A avea niveluri ridicate de ergotioneină în organism poate ajuta la prevenirea stresului oxidativ, despre care se știe că joacă un rol semnificativ în dezvoltarea diferitelor tulburări neuropsihiatrice, inclusiv depresia', a menționat Ba.

Conform informațiilor de bază oferite în lucrarea de cercetare, ciupercile conțin și alte substanțe, cum ar fi vitamina B12, factor de creștere a nervilor, antioxidanți și agenți antiinflamatori, care au fost legate de reducerea anxietății.

Ciupercile. Alte beneficii pentru sănătate

Antonette Hardie, un dietetician înregistrat la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio, a spus că ciupercile au o serie de beneficii pentru sănătate.

Conțin vitamina D, care promovează un sistem imunitar bun, sănătatea oaselor și îmbunătățirea sănătății mintale. Conținutul lor de potasiu este util în scăderea tensiunii arteriale.

Anumite soiuri de ciuperci conțin și zinc, care promovează creșterea optimă la sugari și copii și este, de asemenea, vital pentru sistemul nostru imunitar, a spus Hardie pentru sursa mai sus menționată.

Shereen Jegtvig, nutriționist și autoare care predă la Universitatea Bridgeport din Connecticut, a mai menționat că ciupercile conțin seleniul antioxidant.

Ciupercile conțin, de asemenea, cupru, care ajută la producerea de energie și utilizarea fierului, precum și vitamine B, cum ar fi niacina și acidul pantotenic, care ajută organismul să genereze energie din alimentele consumate. Sunt, de asemenea, „super sărace' în calorii. O cană de ciuperci crude are mai puțin de 20 de calorii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate