Salată caldă de cartofi noi

O salată caldă de cartofi noi te „unge” pe suflet, vorba cântecului! Combinația delicioasă de legume și anșoa se transformă într-un festin al gustului.

Cei mai iscusiți bucătari au secret: folosesc cu încredere anșoa, pentru a da un gust special preparatelor pe care le gătesc. Peștele anșoa are o aromă foarte puternică deși are dimensiuni foarte mici, care nu depasesc 13 centimetri. Cel mai adesea anșoa este pescuit din Marea Mediterana. Se poate conserva în saramură sau în ulei sau se poate lăsa la uscat.

Salată caldă de cartofi noi, ingrediente pentru 4 porții

325 calorii/porție

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • 1 conservă de 50 g fileuri de anșoa
  • o conservă de 400g ardei capia sau gogoșari în oțet
  • 1 lingură de oțet de vin alb

Mod de preparare

Fierbeti 1kg cartofi noi, curatati de coaja, in apa usor sarata, timp de 15 minute.
Între timp, încingeți 3 linguri ulei de măsline și uleiul de la 1 conservă de 50 g fileuri de anșoa și căliți o ceapă mare, tăiată mărunt, timp de 5 minute.

Scurgeți cartofii de apă și puneți-i într-un castron împreună cu fileurile de anșoa tăiate mărunt și o conservă de 400g ardei capia sau gogoșari în oțet, tăiați felii. Peste ceapa călită adăugați 1 lingură de oțet de vin alb, amestecați și turnați pește cartofi.

Potriviți de sare și piper și serviți imediat cu salată verde și pâine.

Supă cremă de spanac

 

 

 

 


 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar