Rețetă rapidă de musaca de vinete cu caşcaval
Când te gândești să prepari o musaca, ce pui în capul listei de cumpărături? Carnea tocată, nu-i așa? Crezi că este ingredientul de bază… Dar te-ai gândit vreodată că acest fel de mâncare (delicios, care ne amintește de vacanțele petrecute în Grecia) se poate prepara și fără carne?!
Nu este cu nimic mai prejos, ba chiar am îndrăzni să susținem că este, de fapt, chiar mai bună! Nu ne crezi, așa-i? Păi ce-ți rămâne de făcut ca să te convingi? Exact! Să o încerci!
Ingrediente necesare
- un kilogram de vinete
- o jumătate de kilogram de ardei gras
- 3-4 cepe
- un kilogram de cartofi
- 2-3 roșii proaspete (ori suc de rosii, cu pulpă)
- 300 g de cașcaval
- ulei, sare și piper
Cum prepari deliciosa musaca de vinete cu caşcaval
Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, în apa în care ai pus două lingurițe de sare. Îi lași să se răcească, îi cureți și îi tai felii. Toci mărunt ceapa și ardeii și îi călești în puțin ulei, apoi scurgi. Tai vinetele în felii cu grosimea de cam un centimetru, le presari cu sare și le lași la scurs cam 15 minute, apoi le speli și le ștergi bine de apă pe prosop absorbant din hârtie. Cașcavalul îl razi.
Ungi cu ulei o tavă și așezi un rând de felii de cartof. Adaugi un strat de ceapă cu ardei călit, unul de vinete și unul de cașcaval. Repeți. Ultimul strat va fi de vinete. Adaugi în sucul de roșii sare și piper, torni peste vinete și mai pui un strat de cașcaval ras. Dai tava la cuptor, la foc mic, timp de circa 45 de minute.
Se consumă atât caldă cât și rece, pentru că rămâne la fel de gustoasă!
Vezi si reteta de musaca de vinete cu care dai gata orice gurmand.
Citeste si
Rețete de post cu cartofi. 5 idei care să te inspire pentru masa de prânz
Foto: shutterstock