Musaca de legume
8 porții gata într-o oră și 45 de minute, 300 g calorii per porție, 19 g grăsimi
Ce ingrediente folosești la musacaua de legume
O ceapă mare tocată mărunt
O linguriță ulei de măsline
2 căței de usturoi zdrobiți
O liguriță scorțișoară, chimen, coriandru
3 linguri lapte
400 g conservă roșii în suc
O vânătă tăiată felii
2 dovlecei tăiați felii subțiri
500 g iaurt natur
2 ouă bătute
8 linguri parmezan răzuit
200 g ardei capia copți curățați
Un praf generos de boia
O mână de pătrunjel proaspăt tocat
Vezi si reteta de musaca de vinete cu care dai gata orice gurmand.
Cum prepari musacaua de legume
Sotează ceapa și apoi adaugă carnea și prăjește până când se rumenește. Adaugă usturoiul, sarea, piperul, condimentele și apoi laptele, roșiile și pătrunjelul. Acoperă vasul, micșorează flacăra și lasă să fiarbă înăbușit o oră.
Încinge cuptorul la semnul 200 grade C. Frige vânăta și dovlecelul unde cu ulei pe ambele părți. Combină iaurtul cu ouăle și 6 linguri de parmezan.
Pune legumele într-un strat și apoi carnea cu sos. Toarnă amestecul de iaurt, parmezanul, boiaua, pătrunjelul și dă la cuptor 30 de minute.
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
Sursa foto: 123rf.com