Cum să prepari acasă pastramă de oaie. Rețetă tradițională

pastramă de oaie
Toamna nu este doar anotimpul murăturilor, zacuștilor și vinului, ci și al pastramei de oaie. Dacă îți place acest preparat tradițional românesc, îți propunem să-l pregătești și tu acasă. Rețeta nu este deloc complicată, dar este necesar să ai ceva mai multă răbdare, întrucât carnea trebuie să stea la marinat timp de câteva zile înainte de a fi preparată.

Ingrediente pentru pastrama de oaie

  • 2 kilograme carne de oaie (sau de berbecuț) – pulpă, cotlet sau ceafă
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță boia picantă
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 pahar de vin alb

Cum prepari pastrama de oaie

Începe prin a tăia carnea în bucăți mici, nu mai groase de un deget. Pune carnea într-un castron, între timp curăță usturoiul și pisează-l. Amestecă usturoiul cu toate condimentele și adaugă pasta obținută peste carne. Freacă bine carnea cu pasta de usturoi, iar la final stropește totul cu vin.

Acoperă castronul cu folie de plastic și pune-l la frigider timp de 5-7 zile, pentru a se marina și fragezi. Carnea trebuie întoarsă zilnic de pe o parte pe alta. La capătul unei săptămâni, pastrama de oaie este gata pentru a fi friptă pe grătar sau în tigaie.

Poate fi servită alături de un bulz delicios și neapărat alături de un pahar de must sau de vin.

Citește și

Cum pregătești cea mai delicioasă conopidă pane. Gata în 40 de minute

Cum faci cel mai aromat gem de gutui

Cea mai simplă rețetă de castraveți bulgărești. Sunt foarte gustoși și rezistă până la 3 ani

Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă

Cea mai fină păjitură cu prune şi blat de smântână

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare