Cum să prepari acasă pastramă de oaie. Rețetă tradițională
Ingrediente pentru pastrama de oaie
- 2 kilograme carne de oaie (sau de berbecuț) – pulpă, cotlet sau ceafă
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță boia picantă
- 1 linguriță cimbru
- 1 pahar de vin alb
Cum prepari pastrama de oaie
Începe prin a tăia carnea în bucăți mici, nu mai groase de un deget. Pune carnea într-un castron, între timp curăță usturoiul și pisează-l. Amestecă usturoiul cu toate condimentele și adaugă pasta obținută peste carne. Freacă bine carnea cu pasta de usturoi, iar la final stropește totul cu vin.
Acoperă castronul cu folie de plastic și pune-l la frigider timp de 5-7 zile, pentru a se marina și fragezi. Carnea trebuie întoarsă zilnic de pe o parte pe alta. La capătul unei săptămâni, pastrama de oaie este gata pentru a fi friptă pe grătar sau în tigaie.
Poate fi servită alături de un bulz delicios și neapărat alături de un pahar de must sau de vin.
Citește și
Cum pregătești cea mai delicioasă conopidă pane. Gata în 40 de minute
Cum faci cel mai aromat gem de gutui
Cea mai simplă rețetă de castraveți bulgărești. Sunt foarte gustoși și rezistă până la 3 ani
Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă
Cea mai fină păjitură cu prune şi blat de smântână
Foto: shutterstock