Rețetă de salată boeuf. Cele mai bune rețete de salată Boeuf

Rețetă de salată boeuf

Rețeta de salată boeuf tradițională este cunoscută și, cel mai probabil, preparată până și de cele mai neîndemânatice persoane. Este gustoasă, sățioasă și nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbători. În cele ce urmează, îți propunem câteva variante de rețete mai netradiționale, dar la fel de delicioase ca cea clasică. 

Rețetă de salată boeuf cu penne

Ingrediente necesare

  • 600 g carne de vită
  • 80 g rucola
  • 200 g roșii cherry
  • 200 g penne
  • 2 linguri semințe de susan prăjite
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri sos de soia
  • sare și piper

Mod de preparare

Pune carnea la fiert în apă cu sare. Într-un alt recipient, pune pennele la fiert, tot în apă cu sare. După fierbere, lasă-le într-o strecurătoare pentru a se scurge apa și a se răci.

Taie carnea de vită fiartă în cubulețe. Taie roșiile cherry în jumătăți.

Amestecă pastele, roșiile, cubulețele de carne și rucola. Adaugă semințele de susan și asezonează cu ulei de măsline, de susan și de soia. La final, pune sare și piper după gust și amestecă bine salata.

Citește și  10 rețete de ouă umplute

Rețetă de salată boeuf cu sfeclă roșie

Ingrediente necesare pentru vinegretă

  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de oțet alb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de muștar
  • o linguriță de sirop de arțar
  • sare și piper

Ingrediente necesare pentru salata propriu-zisă

  • 500 g carne de vită crudă
  • o lingură ulei de măsline
  • o linguriță piper negru
  • 500 g cartofi fierți și tăiați pe jumătate
  • 2 sfecle roșii fierte, curățate și tăiate în fâșii de 1 cm grosime
  • 2 linguri de unt topit
  • câteva frunze de valeriană
  • 1/4 cană de parmezan ras

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă toate ingredientele pentru vinegretă, apoi introdu-l la frigider.

Într-un alt vas, pune ulei, sare și piper și trece carnea de vită prin acest dressing. Pune-o pe grătarul încins timp de 3-4 minute pe o parte și pe alta. Așază bucata de carne pe o farfurie, acoperă cu folie de aluminiu și las-o să se răcească.

Într-un vas, amestecă cartofii fierți, sfecla roșie și untul. Adaugă sare și piper. Adaugă carnea de vită tăiată în cubulețe. Răstparnă salata boeuf pe un pat de frunze de valeriană. Stropește totul cu vinegretă și presară parmezan ras pe deasupra.

Rețetă de salată boeuf cu coriandru

Ingrediente necesare

  • 400 g carne vită
  • 240 g ardei roșu
  • 175 g boabe de soia
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 4 linguri de ulei
  • câteva crenguțe de coriandru proaspăt
  • piper și sare
Mod de preparare
Pentru început, feliază carnea de vită. Spală și curăță coriandrul. Taie ardeiul roșu în fâșii.
Într-un vas, amestecă sucul de lămâie cu uleiul. Pune sare și piper după gust. Adaugă ardeii și boabele de soia și amestecă bine.
Într-o tigaie, încinge o lingură de ulei, adaugă carnea tăiată cubulețe, condimentează cu sare și piper. După ce s-a rumenit carnea, adaug-o peste legume și presară frunze de coriandru.

Rețetă de salată boeuf cu eșalote

Ingrediente necesare

  • o linguriță de semințe de usturoi
  • 4 porții de carpaccio de vită
  • 8 linguri de sos de soia
  • o salată iceberg
  • 3 eșalote

Mod de preparare

Presară semințele de usturoi peste carpaccio. Introdu-le în sosul de soia și dă vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 2 minute.

Taie salata iceberg, așaz-o pe o farfurie și pune carpaccio peste salată.

Taie eșalotele fin și prăjește-le, apoi adaugă-le peste carpaccio.

Citește și Secretele uleiului de măsline pe care, sigur, nu le știai

Rețetă de salată boeuf dietetică

Ingrediente necesare

  • 250 g carne de vită
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 2 castraveți murați
  • 1 gogolar murat
  • 2 linguri de muștar fără zahăr
  • 2 linguri iaurt degresat
  • sare și piper

Mod de preparare

Pune la fiert, în apă cu sare, carnea de vită. Separat, într-un alt vas, pune morcovii și țelina la fiert. După fierbere, lasă la răcit atât rădăcinoasele, cât și carnea, apoi taie-le cubulețe. Între timp, fierbe și cele două ouă și taie albușurile cubulețe. Amestecă legumele, carnea și albușurile fierte și adaugă sare și piper după gust.

Pentru maioneză, freacă gălbenușurile fierte cu puțină sare. Adaugă muștarul și iaurtul și amestecă bine. Toarnă maioneza peste legume și carne și amestecă din nou, până se încorporează.

Citește și Cozonac dietetic, desertul care nu te îngrașă de sărbători

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare