Cele mai rapide gustări pe care le poți pregăti când vin prietenii în vizită
Serile petrecute acasă, în compania celor mai buni prieteni, sunt un plan cu care nu poți da greș niciodată, un prilej excelent de a povesti ore în șir cu oamenii tăi dragi, la un pahar de vin și o gustare delicioasă. În plus, treaba asta nici nu implică prea multă organizare, ceea ce e perfect, pentru că distracția și relaxarea ar trebui să fie cuvintele de ordine în cadrul acestor reuniuni de grup.
De alegerea vinului știm că te-ai ocupat deja, temele de conversație nu vă lipsesc, așa că nu ne mai rămâne decât să îți oferim un strop de inspirație la capitolul culinar și să îți propunem trei rețete simple de gustări pe care le poți pregăti numaidecât pentru toată gașca de prieteni.
Buddha Bowl
Probabil ai văzut pe Instagram o mulțime de imagini cu acest preparat care, în ciuda faptului că sună sofisticat, este extrem de simplu de pregătit. De fapt, Buddha Bowl e doar un bol sau un platou mai mare care conține legume, carne, lactate, verdețuri, cereale și semințe. Toate ingredientele sunt pregătite dinainte și sunt așezate în funcție de categoria din care fac parte în bol.
Propunerea noastră pentru un Buddha Bowl gustos și sățios, preparat în cel mai scurt timp? Alege legume preferate (crude sau trase la tigaie în puțin ulei de măsline), câteva frunze de salată (adaugă mai multe tipuri pentru a exista diversitate), piept de pui sau pește gătit la cuptor, o porție consistentă de boabe de năut sau semințe de quinoa și, opțional, un dressing pentru un plus de gust. Un adevărat festin pentru o seară de poveste!
Platoul de brânzeturi
Ce se potrivește cel mai bine la un pahar de vin savuros? Un platou de branzeturi delicioase, pe care îl poți pregăti în doar câteva minute. Bineînțeles, pentru a le potența gustul, este important să faci combinațiile alimentare potrivite.
De exemplu, pentru brânzeturile moi, cu o textură cremoasă, cum este Camembert, poți opta pentru un vin cu gust puternic, un Chardonnay sau un vin roșu cu o aromă intensă. Brânzeturile proaspete, nematurate, cum sunt feta, burata sau chèvre, potrivesc de minune cu vinul spumant rosé, cu note florale sau citrice, în timp ce brânzeturile sărate sunt puse în valoare de vinurile dulci și demi-dulci. Iar dacă pur și simplu nu reușești să te decizi, mergi pe varianta sigură a unui Merlot: poate fi asociat oricărui tip de brânză.
Mai mult decât atât, pe lângă brânzeturile alese, poți așeza pe platoul pentru invitație și câteva fructe (mere, pere, smochine, struguri) și nuci.
Frigărui pentru toate gusturile
Sunt foarte bune, sățioase și pot fi pregătite în zeci de combinații. Ai nevoie doar de bețe speciale pentru frigărui, de unul sau mai multe tipuri de carne (cea de pui și cea de vită se folosesc cel mai des pentru frigărui) și de câteva legume, însă ai grijă să le alegi pe cele care au aproximativ același timp de gătire (cum sunt ardeiul, ciupercile, ceapa sau dovleceii).
Nu mai trebuie decât să le tai cubulețe, să le pui pe bețe, să torni câteva picături de ulei de măsline pe ele, să le condimentezi cu mirodeniile preferate și le pui pe grătarul bine încins sau pe grill, lăsându-le cam patru-cinci minute să se facă pe fiecare parte. Atât de simplu!
Așadar, acum nu mai trebuie să îți faci griji în privința meniului. Data viitoare când vor veni prietenii în vizită, îi vei aștepta cu cele mai bune gustări!
Material realizat în colaborare cu www.mega-image.ro
Sursa foto: Shutterstock.com