Plăcintă cu varză
Când a fost ultima oară când te-ai bucurat de o plăcintă de varză ca la carte? Avem o rețetă tare bună pentru tine!
* 4-6 porții * timp de preparare 1 h 10 minute
INGREDIENTE
Pentru aluat:
500 ml lapte
100 g unt
6 cani faina
2 lingurițe zahar
un ou
sare
12 g drojdie
Pentru umplutura:
o varza medie
un morcov
o ceapa
2 linguri ulei
sare și piper
Pentru copt:
un ou
o lingura lapte
MOD DE PREPARARE
- În 100 ml lapte cald se dizolva drojdia si zaharul, și se lasa 10 minute.
- Untul se topeste, se amesteca ușor cu oul, un praf de sare si apoi se mixeaza totul cu drojdia crescuta si se toarna în faina. Se toarna si restul laptelui, se amesteca, se framânta si se lasa la crescut 40 de minute.
- În ulei se caleste ceapa tocata, se adauga morcovul ras si varza taiata fideluța. Se lasa 15 minute pe foc și se potriveste de piper si sare.
- Tava se tapeteaza cu hârtie de copt, se împarte aluatul în doua, se asaza una dintre foi în tava, se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie, care se unge cu ou batut cu lapte. Se coace 40 de minute.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!
O rețetă Libertatea pentru Femei
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich