O să ne mulțumești pentru rețeta aceasta: prăjitura Albinuța

prajitura-Albinuta

Răspundeți cu da sau nu: când vreți să pregătiți un desert, ceva dulce, nu-i așa că doriți o rețetă simplă? Pentru că niciodată nu avem timp suficient și nici răbdare la discreție. Cu toate acestea, oricat de simplă ar fi rețeta la care ne oprim în primă fază, dacă are cantitățile ingredientelor exprimate în grame și mililitri, nu câștigă selecția. O abandonăm. Pentru că nici să măsurăm nu avem rabdare, să spălăm cana gradată și iaaaaaar să măsurăm, ingredient după ingredient… Rețeta de azi este dintre cele care „răspund' exigenței mai sus exprimate, pentru cele mai multe dintre ingrediente unitatea de măsură fiind banala lingură. Având de copt patru foi, n-aș putea spune că prăjitura Albinuța se face chiar repede și simplu, cum ne dorim. Dar merită, jur că merită încercată!

Ingrediente:

Pentru foi – 14 linguri de ulei, 14 linguri de zahăr, 8 linguri de lapte, 4 linguri de miere, 4 ouă, două lingurițe de praf de copt, 400 g de făină.

Pentru cremă: un litru de lapte, 350 g de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilinat, 7 linguri de făină, 200 g de unt, un borcan cu gem de caise.

Mai întâi prepari crema. Într-un castron amesteci zahărul, zahărul vanilinat și făina, apoi torni laptele în fir, până la completa incorporare. Pui castronul la bain-marie şi amesteci continuu, până obţii o cremă groasă ca o budincă. Iei de pe foc, adaugi untul şi amesteci până se topește complet. Lași crema să se răcească.

Până se răcește crema, prepari compoziția pentru foi. Amesteci ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Pui la foc mic şi amesteci continuu, până se leagă bine. Iei de pe foc şi lași la răcit. Pui făina şi praful de copt și omogenizezi.

Împarți compoziţia în 4 părţi şi coci 4 foi pe fundul tapetat cu făină al unei tăvi, la 174° C, timp de 5-6 minute fiecare.

Asamblarea prăjiturii. Peste o foaie pui jumătate din cantitatea de cremă, deasupra pui a doua foaie și o ungi cu gem de caise. Continui cu cea de-a treia foaie, pui și restul de cremă și închei cu cea de-a patra foaie, ultima. Pe care o pudrezi cu zahăr dacă vrei să fie și aspectuoasă.

foto: Shutterstock

Citește și:

Rețetă de post: pilaf cu ciuperci și dovlecei

Savurosul șalău cu sos alb, ca în Basarabia

Delicioasa plăcintă cu brânză și stafide, varianta însiropată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Culinar