Rețetă de post: pilaf cu ciuperci și dovlecei

pilaf cu ciuperci

Să ții Postul Paștelui și să prepari de fiecare dată ceva diferit și totuși foarte gustos, poate fi o provocare. Din fericire, fiind primăvară, oferta de legume și verdețuri începe să fie tot mai generoasă. Deocamdată, fiind trufandale, sunt cam scumpe. Până mai scad prețurile, hai să pregătim ceva savuros în care ingredientul de bază este orezul. Ce zici de această rețetă de post: pilaf cu ciuperci și dovlecei

Ingrediente:

  • două căni de orez
  • jumătate de kilgram de ciuperci
  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de mărar
  • ulei
  • sare și piper

Toacă ceapa verde în rondele subțiri, morcovii și dovleceii în cubuleţe iar ciupercile în sferturi. Spală, curăţă şi toacă mărarul.

Încinge uleiul într-o cratiţă mare și pune mai întâi la călit ceapa şi morcovul (opțional poţi adăuga şi ardei iute tocat).

Când legumele încep să se înmoaie, adaugă ciupercile şi dovleceii. Sărează, adaugă piper și căleşte totul la foc mic, circa 10 minute, amestecând continuu. Adaugă orezul, mai prăjeşte încă două minute, apoi stinge cu trei căni de apă clocotită.

Pune capacul și lasă să fiarbă alte zece minute. Adaugă mărarul, mai amestecă o dată, acoperă cratiţa şi lasă pilaful să clocotească, la foc mic, alte cinci minute. Stinge focul și  lasă orezul să se umfle în repaos.

Variantă: Poţi să sotezi separat dovleceii şi ciupercile, ca să-şi lase apa. În acest caz, căleşte orezul cu ceapa şi cu morcovul, stinge cu apă, şi adaugă legumele odată cu mărarul.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Despre stafide, numai de bine: bombe de vitamine!

Savurosul șalău cu sos alb, ca în Basarabia

Delicioasa plăcintă cu brânză și stafide, varianta însiropată

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Retete culinare