O nouă soluție pentru a pierde în greutate fără efectele secundare neplăcute ale Ozempic și Wegovy

Multă lume a auzit cu siguranță de Ozempic și Wegovy, două medicamente care distrug grăsimea. Dar medicamentele, lăudate pentru proprietățile lor de suprimare a poftei de mâncare, nu vin fără efecte secundare.

Testele pentru Wegovy au arătat că aproximativ jumătate dintre persoanele care iau acest medicament au probleme intestinale, inclusiv greață, balonare, reflux acid, constipație și diaree. De asemenea, mulți au recăpătat două treimi din kilogramele pe care le-au pierdut după ce au renunțat la injecțiile săptămânale.

Dar cercetătorii americani au dezvoltat un nou tratament pentru pierderea în greutate care ar putea rezolva ambele probleme. Iar efectele sale oglindesc beneficiile pe termen lung ale operației de bypass gastric, fără a fi nevoie să se treacă prin sala de operație.

Condusă de Dr. Robert Doyle de la Universitatea Syracuse și Dr. Christian Roth de la Institutul de Cercetare pentru Copii din Seattle, cercetarea a fost prezentată la o reuniune a Societății Americane de Chimie.

Aceștia au dezvoltat un compus denumit GEP44 care, la fel ca și alte injecții pentru pierderea în greutate, interacționează cu receptorii hormonali intestinali pentru a semnaliza starea de sațietate, a reduce pofta de mâncare și a normaliza glicemia.

Diferența esențială este că activează mai mulți receptori, nu doar unul singur, aceasta ar putea fi cheia pentru a anula starea de rău sau vărsăturile, potrivit doctorului Doyle, scrie The Sun.

GEP44 are un timp de înjumătățire mult mai lung, ceea ce înseamnă că ar putea fi injectat doar o dată sau de două ori pe săptămână, în loc de mai multe ori pe zi. Cercetătorii și-au testat “compusul de ultimă generație” pe șobolani.

Acesta i-a făcut să mănânce cu până la 80% mai puțin decât ar fi mâncat în mod normal și să piardă 12% din greutatea corporală în 16 zile.

Șobolanii și-au păstrat noul fizic mai suplu chiar și după încheierea tratamentului – ceea ce, potrivit doctorului Doyle, nu se întâmplă adesea în cazul medicamentelor aprobate în prezent.

Pe lângă faptul că a suprimat pofta de mâncare a animalelor, tratamentul a stimulat arderea caloriilor.

De asemenea, a redus glicemia prin atragerea glucozei în țesutul muscular și prin transformarea anumitor celule din pancreas în celule producătoare de insulină, ajutând la înlocuirea celor afectate de diabet.

Echipa a testat GEP44 și pe șobolani, deoarece, spre deosebire de șobolani, aceștia au capacitatea de a vomita. Animalele nu au prezentat niciun semn de greață.

„Mult timp, nu am crezut că se poate separa pierderea în greutate de greață și vărsături, deoarece acestea sunt legate de exact aceeași parte a creierului”, a declarat Dr. Doyle.

Deoarece cercetătorii au reușit să le separe pe cele două, ei cred că descoperirea lor ar putea avea efect pentru chimioterapie, care provoacă, de asemenea, efecte secundare similare și neplăcute.

„Ce s-ar întâmpla dacă am putea menține beneficiul medicamentelor de chimioterapie, dar am putea spune părții din creier care provoacă vărsături și greață să înceteze?”. a întrebat Dr. Doyle, mai scrie sursa citată anterior.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta