Mit sau realitate? Adevărul despre cartofii încolțiți! Este bine sau nu să îi consumăm fără griji

Cartofii nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, pentru că sunt legume care conțin o mulțime de vitamine și au multe beneficii pentru sănătate. Mulți români obișnuiesc să cumpere o cantitate mai mare de cartofi odată, iar în timp aceștia încep să încolțească, mai ales când aceștia sunt depozitați la grămadă sau într-un sac.

De-a lungul timpului, a circulat presupunerea că nu este bine să consumăm sub nicio formă cartofii încolțiți, pentru că nu sunt buni pentru organism, ba chiar ar fi toxici. Ei bine, acest lucru este doar un mit, pentru că cercetătorii spun că nu ar trebui să aruncăm cartofii încolțiți, pentru că sunt perfect comestibili.

Specialiştii de la Universitatea din Licoln susțin că acești cartofi nu au niciun efect negativ asupra sănătăţii, potrivit gustarte.ro. Tot ce trebuie să facem este să tăiem zona încolțită și să-i consumăm fără probleme.

Adevărul despre cartofii încolțiți! Este bine sau nu să îi consumăm fără griji

De obicei, cartofii încep să încolţească după o săptămână, indiferent de tipul lor. Cu toate acestea, soiul Marfona încolţeşte cel mai greu, iar Osprey cel mai uşor, potrivit specialiştilor de la Universitatea din Lincoln. În plus, chiar dacă sunt zbârciţi sau mai moi, cartofii nu au nicio problemă, sunt la fel de sănătoși. Doar gustul se schimbă puţin, însă acest lucru nu afectează calitatea preparatelor culinare pe care le vei pregăti cu acești cartofi.

Odată ce încep să încolțească, aceste legume încep să se înmoaie. Din acest motiv, este indicat ca acești cartofi să fie consumaţi primii. Doar trebuie să elimini partea încolțită și poți să-i consumi fără grijă. Dr Chris Bishop de la Universitatea din Licoln a spus că studiul a pornit de la faptul că în Marea Britanie se aruncă anual 320.000 de tone de cartofi din cauza încolţirii. În acest fel, se risipesc cantități enorme din acest aliment atât de nutritiv.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rețete naturiste pentru detoxifierea ficatului. Îți cureți organismul și scapi rapid de 5 kilograme

Sandwich cu mozzarella, roșii cherry și pesto. Gustarea delicioasă și sănătoasă pentru momentele în care ți se face foame

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar