Iată cum se fac cele mai bune spaghete carbonara
Parafrazând putem spune că „O dată carbonara, mereu carbonara'. Preparatul acesta nu doar că este ușor de realizat, dar este foarte gustos și sățios. Fiind practic o bombă calorică, se recomandă un consum… cumpătat. Asta dacă ai o voință de fier. Iată cum se fac cele mai bune spaghete carbonara:
Ai nevoie de: spaghete, 500 g șuncă afumată, o jumătate de ceapă, un ardei capia roșu, 3-4 căței de usturoi, 200 ml smântână dulce, un ou, parmezan ras, ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se taie mărunt și se pune într-un bol. Într-un alt bol se pune ardeiul capia tocat, de asemenea, mărunt. Șunca presată se taie în cubulețe mici, iar usturoiul se feliază fin. Toate aceste ingrediente vor trebui puse în boluri separate pentru că vor fi folosite la timpi diferiți de preparare.
Se pun la fiert spaghetele în apă cu sare. Foarte imporant: spaghetele se pun în apă abia atunci când aceasta începe să fiarbă și se mențin atât cât este indicat pe ambalaj. Până fierb pastele se poate trece la pregătirea sosului.
Se călește ceapa tocată în ulei încins, până se înmoaie puțin. Mare grijă să nu se ardă pentru că preparatul va fi compromis! Se adaugă în tigaie și ardeiul tocat. Presară un praf de sare și lasă să se călească puțin, amestecând încontinuu. Adaugă cubulețele de șuncă, lasă-le și pe ele să se călească puțin, apoi toarnă apă cât să acopere conținutul tigăii și lasă să fiarbă cam zece minute. Pune smântâna dulce pentru gătit, amestecă bine și lasă să dea într-un clocot. Adaugă gălbenușul de ou și parmezanul ras, mai lasă un minut pe foc apoi oprește-l. Pune usturoiul.
Scurge spaghetele și răstoarnă-le în sos și amestecă bine pentru omogenizare.
Tips:
La spaghetele carbonara se poate servi ardei iute.
Dacă vrei ca preparatul să fie puțin mai light, renunță la ou și la parmezan.
Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!
foto: 123rf
Citeste și:
Idei de rețete raw vegane: cele mai ușor de preparat
Ciorbă de perișoare. Rețeta bunicii de ciorbă cu gust ca în copilărie
Frigănele. Rețeta simplă de frigănele sărate