Piureul de cartofi este garnitura la care apelăm de fiecare dată când suntem în criză de timp, dar vrem să preparăm ceva delicios și care să se potrivească cu aproape orice tip de carne. Pare simplu de realizat, dar rareori obținem gustul și consistența pe care le întâlnim în restaurantele de top.
Prepararea unui piure de cartofi nu este o sarcină complicată, iar experții în gastronomie sunt de părere că pentru ca acest preparat să iasă perfect, nu este nevoie de o tehnică aparte, ci doar de respectarea unor reguli de bază.
7 reguli pe care trebuie să le respecți pentru a găti un piure de cartofi delicios
Dacă te gândești că cei mai renumiți bucătari apelează la tehnici complicate și la ustensile de bucătărie sofisticate pentru a găti perfect banalul piure de cartofi, ei bine, adevărul este altul. Secretul lor constă în respectarea a 7 pași simpli, potrivit dailymail.co.uk.
1. Alege cartofii corect
Pentru ca piureul să iasă pufos, cartofii trebuie să conțină o cantitate mai mare de amidon. De preferat ar fi să optezi pentru cartofii albi și asta pentru că aceștia fierb foarte repede.
2. Nu prepara piureul de cartofi cu mult timp înainte de a-l consuma
Foarte multe persoane fac greșeala de a prepara piureul de cartofi cu câteva ore înainte de a-l consuma. Atunci când este reîncălzit, piureul își modifică gustul și nu va mai avea savoarea și consistența pe care ți le dorești.
3. Fierbe cartofii în apă rece
Pentru a grăbi procesul de fierbere, oamenii aleg apa fierbinte pentru a găti cartofii. Făcând acest lucru riști să obții cartofi care să nu fie gătiți uniform, iar sfatul specialiștilor este să fierbi mereu cartofii în apă rece.
4. Pune sare în apă
În timp ce fierb, cartofii absorb apa și sarea, ceea ce va contribui la obținerea unui gust mult mai bun.
5. Scurge bine cartofii
Probabil că ți s-a întâmplat de multe ori ca piureul pe care l-ai gătit să nu aibă exact gustul la care te așteptai, iar acest lucru se poate întâmpla atunci când nu scurgi bine cartofii. Pune-i într-o sită și asigură-te că elimini toată apă.
6. Nu folosi unt sau lapte de la frigider
Untul este cel care dă cremozitate piureului de cartofi, dar pentru a obține gustul ideal, evită să îl folosești imediat ce l-ai scos din frigider. Același principiu se aplică și în cazul laptelui. Aceste două ingrediente trebuie ținute la temperatura camerei, aromele fiind absorbite mult mai ușor de cartofi dacă faci acest lucru.
7. Nu găti cartofi prea mult
Nu este nevoie să lași cartofii pe foc un timp îndelungat. Făcând acest lucru, piureul își va pierde cremozitatea.
Foto: shutterstock.com
Citește și: