Dacă ai poftă de ceva dulce, însă nu ai inspirație, îți recomandăm să pregătești o ciocolată de casă. Este un desert al copilăriei, cu un gust inconfundabil, care ne aduce aminte de momentele frumoase.
Ciocolata de casă cu alune se pregătește foarte ușor și rapid, și este un adevărat deliciu, așa că merită să o încerci.
Ciocolată de casă cu alune
Ingrediente:
- 500 g lapte praf
- 50 g de cacao
- 450 g zahăr brun
- 150 g unt
- 150 ml de apă
- zahăr vanilinat
- stafide
- alune de pădure
Mod de preparare:
Primul pas este să amesteci bine cantitatea de cacao împreună cu lapte praf, până vei obține un amestec omogen, conform secretele.com. Apoi, separat, se pune la fiert zahărul brun și cel vanilat împreună cu apa, până când zahărul se dizolvă. După care se adaugă untul şi se amestecă bine până când se topeşte.
Siropul obținut se toartă peste amestecul de cacao cu lapte praf cât este cald, iar apoi totul se omogenizează. Apoi, se adaugă alunele și stafidele. Se toarnă compoziția într-o tavă şi se nivelează, se lasă la rece, pentru ca ciocolata să se întărească. După ce s-a întărit, este numai bună de savurat.
Poftă bună!
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Vă recomandăm încă o rețetă simplă și rapidă de ciocolata de casa
Citește și:
Cum să faci un chec pufos cu glazură de ciocolată? Rețeta care îi va cuceri pe toți invitații tăi