Ai un program încărcat și mănânci pe fugă? Iată câteva rețete rapide și sănătoase pe care le poți face simplu și ușor

rețete rapide și sănătoase

În prezent, toată lumea se grăbește la job, la facultate, la grădiniță să-i ia pe cei mici. Responsabilitățile și grijile de zi cu zi abia au loc în acest program încărcat, deci timpul alocat gătitului unei cine plină de carbohidrați iese din discuție. Dar fără o dietă echilibrată, riști să-ți pui sănătatea în pericol.

Am decis să te ajutăm cu meniul și ți-am pregătit câteva rețete rapide și sănătoase pe care să le adaugi în cartea ta de bucate.

Supă de linte cu morcovi și curry

După o zi obositoare la serviciu nu vrei altceva decât să mănânci ceva ușor, care să nu-ți facă rău peste noapte. Simplă, gustoasă și puțin picantă, supa de morcovi este numai bună pentru o cină sănătoasă. Este bogată în antioxidanți și îți va întări sistemul imunitar. Servirea cu mici crutoane este un detaliu și mai savuros.

Pentru preparearea supei ai nevoie de:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 2 lingurițe de praf curry
  • 1/2 lingurițe de turmeric
  • 1 linguriță de piper cayenne
  • 1/4 linte roșie uscată
  • 3/4 morcovi
  • 2 linguri de suc proaspăt de lime
  • 1/4 frunze de coriandru tocat + crengi pentru garnitură

Încălzește uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Călește ceapa aproximativ 4 minute. Adaugă pudra de curry, curcuma și piperul cayenne și amestecă timp de 1 minut. Adăugă lintea și 6 cești de apă și lasă supa să dea în fiert.

Îndepărtează spuma și adaugă lămâia. Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, în cratița parțial acoperită. Adaugă morcovii și mai lasă să fiarbă încă 15 minute.

Pune supa în blender. Odată amestecate ingredientele, adaugă și sucul de lime și coriandrul tăiat. Condimentează cu sare și piper. Dacă supa este prea groasă, adaugă apă suplimentară. Servește supa ornată cu frunze de coriandru.

Fulgi de ovăz și cacao prăjită

Este un desert numai bun de servit cu prietenii. În plus, este dietetic, așa că îl poți consuma fără grija că s-ar putea depune pe șolduri.

Mod de preparare:

  • 4 căni de lapte de nucă de cocos
  • 2 căni de ovăz
  • 1/4 căni de pudră de cacao neîndulcită
  • 1/4 de linguri de sare
  • migdale tocate
  • o nucă de cocos
  • sirop de arțar

Adaugă 4 căni de lapte de nucă de cocos într-o cratiță medie. Amestecă cu 2 căni de ovăz, 1/4 căni de pudră de cacao neîndulcită și 1/4 de linguri de sare. Dă focul mediu și lasă compoziția să fiarbă până se îngroașă, aproximativ 2 minute. Torană desertul în boluri și ornează-l cu migdale tocate, nucă de cocos prăjită și sirop de arțar (opțional).

Paste vegane

În trei pași simpli, vei avea cea mai gustoasă porție de paste, pe care o poți împărți cu prietenii sau cu familia. În 30 de minute este gata.

Cum se prepară:

  • 1 cutie paste Fettuccine
  • 1 ½ cești de apă
  • ½ ceașcă de migdale prăjite
  • 1 ceașcă de ardei roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceașcă de busuioc proaspăt, ambalat
  • 3 – 4 linguri de suc de lămâie
  • ardei iute, sare și piper (după gust)
  • 3 linguri drojdie nutritivă (opțional)
  • pătrunjel
  • migdale

Pune pastele Fettuccine să fiarbă cu sare într-o oală mare. În blender, amestecă 1 cană de apă, migdalele prăjite, ardei roșii, 2 căței de usturoi, busuioc, 3 linguri de suc de lămâie, fulgi de ardei iute și (opțional) drojdie nutritivă. Amestecă până obții o compoziție cremoasă.

Gustă și, dacă mai consideri necesar, mai adaugă usturoi. Adaugă suc de lămâie, sare și piper, după gust. Încălzește sosul Alfredo în oala în care au fiert pastele, până când se îngroașă. Dacă se îngroașă prea mult, adaugă apă.

Amestecă pastele Fettuccine cu compoziția din blender. Ornează cu pătrunjel.

Sperăm că v-am făcut poftă de mâncare sănătoasă, servită întotdeauna cu cineva drag. Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare