Rețetă supă de dovleac. Iată ingredientele secrete care aduc un plus de savoare
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2022/10/124135107_m.png)
Toamna este în toi, iar noi avem norocul de a ne bucura de roadele ei. Potrivit botanicilor, faimosul dovleac este considerat fruct, însă acest lucru nu ne împiedică să pregătim o delicioasă supă de toamnă.
Foarte important de reținut este faptul că dovlecii sunt de obicei recoltați în septembrie și octombrie. Odată ieșiți din grădină, cei sănătoși vor rezista de la trei luni la un an întreg dacă sunt depozitați corespunzător. Cel mai evident semn al unui dovleac în declin este aspectul moale al cojii și degradarea vizibilă.
Ei bine, dacă ați cumpărat unul sau aveți de gând, vă propunem o rețetă delicioasă de supă de dovleac. Aceasta este o supă clasică, ușoară, făcută cu dovleac proaspăt și care se prepară foarte repede. Nu uitați de crutoane! Ingredientele secrete pentru a face supa de dovleac mai gustoasă sunt ceapa și usturoiul!
Pentru a face această minunată supă de dovleac rapidă și ușoară, veți avea nevoie de:
- Dovleac – Decojit și tăiat în bucăți mari (sau cumpărați-l pretăiat).
- Ceapă și usturoi – ingredientele secrete care adaugă un plus de savoare în aroma supei!!!
- 2 morcovi, o ceapă mare, 4 căței de usturoi, 2 întregi și 2 feliați subțiri, împărtiți
- Lapte, smântână sau jumătate și jumătate amestecate la final. Dacă nu aveți smântână, dar doriți un plus de savoare în supă, adăugați doar un pic de unt!
Mod de preparare supă de dovleac:
Puneți dovleacul decojit, ceapa, usturoiul și morcovii în apă la fiert. Se fierbe rapid timp de 15 minute, până când dovleacul este foarte fraged. Puneți ingredientele într-un blender pentru a face piureul, apoi adăugați supa de la legume atât cât aveți nevoie. Se adaugă după gust sare, piper, smântână sau lapte. Nu uitați: ingredientele secrete sunt usturoiul și ceapa. Fac toată diferența pentru a adăuga un plus de savoare!
Foto: 123RF