Dr. Mihaela Bilic a inventat cura de slăbire cu merdenele

Mihaela Bilic a inventat cura de slăbire cu merdenele

Nu-ți trebuie studii aprofundate de nutriție ca să ajungi la concluzia că merdeneaua nu este unul dintre cele mai sănătoase alimente, cu atât mai puțin unul recomandat în dietele de slăbire. Cu toate acestea, reputatul medic Mihaela Bilic a inventat cura de slăbire cu merdenele.

Într-un interviu pentru www.life.ro, reputatul nutriționist susține că, de-a lungul vremii, a ținut numeroase diete, multe dintre ele inventate chiar de ea. Una dintre aceste diete este cea pe bază de… merdenele, ideală pentru adeptele produselor de patiserie.

Cum se ține cura de slăbire cu merdenele

Dr. Mihaela Bilic recunoaște că această dietă nu este una sănătoasă, întrucât presupune consumul unei singure merdenele pe zi, însoțită de un lapte bătut. Nimic altceva în restul zilei: “E greu să îţi ţii organismul în frâu când doar asta primeşte”, spune nutriționistul, care sugerează faptul că nu este deloc recomandat să ne jucăm cu organismul nostru în acest fel.

Cura de slăbire cu merdenele favorizează pierderea rapidă a kilogramelor în plus, dar nu o ține mai mult de 3-4 zile, întrucât organismul va avea serios de suferit de pe urma carențelor nutriționale. Aportul de vitamine și minerale în perioada dietei este asigurat doar de laptele bătut, dar este insuficient pentru buna funcționare a organismului.

Citeste si Când și cum mâncăm fructe

Merdeneaua nu are nicio valoare nutrițională. Singurul avantaj al consumului acestui produs de patiserie este acela al sațietății. Senzația de sațietate se instalează rapid după consumul unei merdenele și durează până la câteva ore.

Dr. Mihaela Bilic a inventat cura de slăbire cu merdenele și cura de slăbire cu înghețată

În perioada în care iubea produsele de patiserie, dr. Mihaela Bilic a inventat cura de slăbire cu merdenele. Într-o altă perioadă, în care era fanul dulciurilor, reputatul nutriționist a încercat cura de slăbire cu înghețată: “Am inventat cure de slăbire pe care le-am și ținut. Trebuia să le testez pe toate. Am ţinut toate combinaţiile, toate dietele care de care mai extreme, cu număr de calorii sau cu aliment unic. Toate invenţiile. Tot ce am auzit, am încercat să văd ce funcţionează mai bine inclusiv păstrând alimentele care îmi plăceau mie”, spune dr. Mihaela Bilic în același interviu.

Deși este de notorietate faptul că multe vedete i-au călcat pragul și au avut rezultate fantastice în lupta cu kilogramele în plus, dr. Mihaela Bilic nu recomandă curele de slăbire, ci alimentația echilibrată și, foarte important, cât mai rudimentară: “Nu ar trebui să existe cure de slăbire, ci o alimentaţie cât mai rudimentară, mai decentă, mai banală şi mai redusă cantitativ din produse cât mai simple şi în rest să ne mai ocupăm mintea şi cu alte lucruri în afară de mâncare”,  spune Mihaela Bilic în interviul pentru www.life.ro

Citeste si

Roșiile cu brânză, o combinație sănătoasă sau un pericol pentru siluetă?

 

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta