Dovleac rumenit cu urdă și lămâie
4 porții gata în 45 minute, 409 calorii per porție, 31 g grăsimi, 18 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării dovleacului rumenit
800 g dovleac de plăcintă, curățat de coajă
4 linguri ulei de măsline
250 g urdă
Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
75 g nuci de pin rumenite sau semințe
110 g rucola
Pastă de măsline negre
Cum prepari dovleacul rumenit cu urdă și lămâie
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază dovleacul în tava de copt. Stropește cu 2 linguri ulei și dă la cuptor 25-30 minute, până când se pătrunde.
2 Combină urda, zeama de lămâie, aproape toate nucile de pin, rucola și potrivește gustul de sare și piper.
3 Diluează pasta de măsline cu uleiul rămas și puțină apă.
4 Servește cu amestec de urdă, rucola rămasă, presărat cu coaja de lămâie și nucile de pin rumenite și stropit cu vinegretă.
Sursa foto: 123rf.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich