Dieta cu struguri. Cum să slăbeşti 2 kilograme în 3 zile și să îți detoxifici organismul
![Dieta cu struguri. Cum să slăbeşti 2 kilograme în 3 zile și să îți detoxifici organismul](https://thumbor.unica.ro/unsafe/480x270/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2017/07/Dieta-cu-struguri.jpg)
Dieta cu struguri este regimul pe care îl poți încerca dacă vrei să scapi de câteva kilograme rapid, dar fără să te înfometezi. Aceasta este ușor de ținut și te va ajuta să slăbești rapid două kilograme în doar trei zile. Dacă îți dorești să slăbești mai mult, ține dieta timp de o săptămână și vei scăpa de cel puțin 4 kilograme în mod sănătos.
Cum se ține dieta cu struguri
Aceasta este o dietă rapidă și ușoară, iar dacă vrei să o ții nu trebuie să te înfometezi, pentru că ai voie să consumi o gamă variată de alimente, cum ar fi lactate, pește sau carne de pui. Strugurii sunt alimentul de bază al acestei dietei, care ajută la activarea metabolismului și la procesul de ardere a grăsimilor. Aceste fructe au conținut ridicat de apă, iar astfel se asigură o bună hidratare a organismului, în timp ce zaharurile din compoziţia strugurilor îţi potolesc rapid senzaţia de foame, conform incomemagazine.ro. Ai grijă însă să respecți cu strictețe această dietă, dacă vrei să funcționeze. În fiecare zi, trebuie să consumi aproximativ 500 de grame de struguri.
De asemenea, această dietă are și un rol important de detoxifiere a organismului. În această perioadă, nu uita să faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. În plus, bea zilnic cel puțin doi litri de apă plată, ceai de plante sau ceai verde.
Cum arată meniul pe zile pentru dieta cu struguri
Ziua 1
Micul dejun: 100 de grame de brânză de vaci degresată cu mărar, patru felii de pâine neagră sau graham şi 200 de grame de struguri.
Prânz: 250 de grame de piept de pui preparat la grătar, condimentat cu sare şi piper, 50 de grame de brânză de vaci degresată amestecată cu 100 de grame de iaurt şi două linguri de lapte, condimentată cu sare şi piper şi 150 de grame de struguri.
Cină: 400 de grame de varză fiartă aproximativ 20 minute cu o lingură de unt, iar la final de amestecă cu 200 de grame de struguri şi se mai lasă la foc încă cinci minute, plus 250 de grame de file de peşte condimentat, prăjit în unt.
Gustare: dacă ţi se face foame între mese mai poţi mânca încă două sau trei porţii de struguri şi poţi bea până la un litru de must pe zi. Dacă ai poftă de ceva bun, îţi poţi prepara şi un cocktail din struguri, care va accelera ritmul dietei: amestecă 200 de ml de suc de morcovi cu 125 de ml de suc proaspăt de struguri, 30 de ml de suc de ţelină şi o linguriţă de miere. Adaugă şi sucul proaspăt al unei lămâi şi bea cocktailul imediat.
Ziua 2
Micul dejun: patru linguri de fulgi de porumb şi un preparat realizat din struguri, miere şi iaurt: încălzeşte puţin două linguri de miere, amestecă apoi mierea cu 300 de grame de iaurt şi toarnă compoziţia obţinută peste 400 de grame de struguri.
Prânz: o salată exotică de struguri preparată cu următoarele ingrediente: 300 de grame de salată, 200 de grame de struguri, două linguri de alune, două linguri de oţet, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de muştar, sare şi piper. Modul de preparare: salata spălată şi curăţată se rupe în bucăţele mici într-un castron, strugurii se taie în jumătăţi, iar alunele se prăjesc puţin în tigaie, fără grăsime. Se amestecă apoi toate ingredientele într-un bol şi se prepară un sos care se toarnă peste salată. Sos: se amestecă oţetul cu puţină apă, sare, piper, muştar şi la final ulei. Preparatul se poate mânca cu o felie de pâine neagră sau de graham.
Cină: un bol de salată de fructe cu iaurt preparată în felul următor: se spală, se taie mărunt şi apoi se amestecă 200 de grame de struguri cu două mere şi 100 de grame de pepene galben, iar deasupra se toarnă 100 de grame de iaurt degresat.
Ziua 3
Micul dejun: se amestecă 100 de grame de cereale cu 150 de grame de iaurt degresat îndulcit cu două linguriţe cu miere. Apoi se spală 300 de grame de struguri şi amestecă cu preparatul de mai sus.
Prânz: o ceapă tăiată mărunt se căleşte cu o linguriţă de ulei şi apoi se adaugă 100 de grame de orez. Peste aceste ingrediente se mai adaugă încă 200 de ml de apă şi se fierbe totul timp de 20 de minute. La sfârşit se mai adaugă şi 100 de grame de mazăre şi 100 de grame de struguri şi se mai fierbe preparatul încă cinci minute. Se condimentează apoi totul cu sare şi piper.
Cină: două şniţele din carne de vită cu garnitură din 200 de grame de cartofi fieţi în coajă şi 300 de grame de struguri.
Contraindicaţii pentru dieta cu struguri
Dieta cu struguri este nu este indicată pentru persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială în stadiu avansat, probleme renale grave, retenţie de apă în ţesuturi, colită de fermentaţie şi diaree cronică.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și: