Detoxifierea – reguli simple pentru fiecare zi

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Andreea Liptak nu crede în detoxifierile periodice, prin metode invazive, ci în adoptarea unor deprinderi zilnice, simple și cât mai naturale, care să ajute corpul să elimine reziduurile acumulate peste zi.

Detoxifierea a devenit un soi de ritual, foarte în vogă, care promite să te facă 'ca nou' într-un timp record. E ca și cum ai trăi zeci de ani în mizerie, apoi faci o curățenie-fulger ca să scapi de toate toate gunoaiele acumulate. Poți să faci asta cu locuința ta, dar nu cu organismul tău. Orice cură drastică și invazivă de detoxifere poate fi un șoc pentru corp, mai ales dacă nu există o pregătire înainte. Nu te poți umple cu gunoi ca un tomberon, pe care să îl golești când se umple.

Un organism epuizat nu mai poate să curețe

Trăim într-o lume poluată, mâncăm hrană procesată, cu mulți aditivi, infestată cu pesticide, antibiotice, iar aerul poluat cauzează fiecare al optulea deces.

E un proverb chinezesc care spune că ceea ce nu elimină plămânii, elimină rinichii, ceea ce nu poate prelua rinichiul, ajunge la ficat, iar ce nu poate procesa ficatul ajunge în piele. Dacă nici pielea nu poate să elimine, acea toxină te va ucide.

Detoxifierea este un proces necesar, dar nu trebuie făcut brusc și prin metode invazive. E nevoie de rețete simple de detoxifiere zilnică, pe care să le transformăm în deprinderi.

De detoxiferea organismului se ocupă celulele numite mitocondrii. În momentele în care corpul e secătuit de energie, funcțiile organismului se prioritizează altfel. E la fel ca atunci când ajungem acasă obosiți, vlăguiți, avem de făcut mâncare, curățenie, de îngrijit copiii și alte sarcini. Prima grijă e să faci ceva de mâncare, iar ultima e curățenia, pe care o lași pe altă dată, când vei fi mai în formă. La fel acționează și organismul, care, epuizat, va lăsa pe ultimul loc 'curățenia' organismului. Așadar, corpul acumulează toxine când e lipsit de energie și nu mai poate să curețe.

Esențial în detoxifiere este ceea ce poți face în fiecare zi

Nu există miracole în detoxifiere, proceduri care să te facă să renaști peste noapte. E ca la diete, în momentul în care renunți la ele, te îngrași la loc și chiar mai mult. Trebuie să alegi remedii simple sau să adopți obiceiuri pe care să le faci zilnic, cu minim de efort și să fie cât mai naturale. Poți începe cu o tabără de detox, dar apoi trebuie să adopți un stil de viață pe care să îl păstrezi pntru toată viața.

Cele mai simple metode de detoxifiere sunt la îndemâna oricui:

  • Exfolierea zilnică a pielii
  • Folosirea unui deodorant fără aluminiu
  • Includerea de fructe și legume verzi în alimentație.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video