Descoperirea medicală care ar putea stopa răspândirea cancerului pancreatic
Oamenii de știință sunt în permanență în căutarea tratamentelor care să stopeze răspândirea cancerului pancreatic, una dintre cele mai agresive forme de cancer și care face o mulțime de victime anual.
Cancerul pancreatic trece de multe ori neobservat, iar în momentul în care organismul începe să transmită mesaje că ceva nu funcționează așa cum ar trebui, de multe ori boala este într-un stadiu avansat, iar speranța de viață este foarte scăzută. Având în vedere că foarte multe persoane își pierd viața după ce sunt diagnosticate cu cancer pancreatic, cercetătorii au încercat să gândească o metodă prin care această boală să fie ținută sub control.
Descoperirea medicală care ar putea stopa răspândirea cancerului pancreatic
În urma mai multor teste, oamenii de știință au făcut o descoperire care ar putea duce la salvarea foarte multor vieți. Mai exact, aceștia au găsit o modalitate prin care poate fi oprită răspândirea bolii. Cercetătorii din Londra au descoperit că în ADN-ul persoanelor bolnave de cancer pancreatic există o serie de molecule foarte agresive, numite microRNA. Atunci când aceste molecule sunt eliminate, creșterea tumorilor este încetinită, iar chimioterapia se poate dovedi mult mai eficientă.
Testele realizate la nivelul organismului rozătoarelor au demonstrat că celulele canceroase care nu conțin molecule microRNA formează mai puține tumori, compartiv cu cele care conțin aceste molecule. Mai mult, rata de supraviețuire în cazul persoanelor care prezintă aceste molecule este mai scăzută, ceea ce îi face pe specialiști să vadă în eliminarea acestora modalitatea perfectă prin care celulele canceroase să fie distruse.
„Suntem incredibil de mândri că am finanțat această cercetare de vârf. Nu am găsit doar o nouă modalitate crucială de a încetini creșterea și răspândirea acestui cancer, dar, de asemenea, acest lucru deschide calea pentru un tratament mai eficient pentru pacienți în viitor.”, este de părere Leanne Reynolds, șef de cercetare la Pancreatic Cancer UK, potrivit dailymail.co.uk.
În cadrul cercetării, oamenii de știință au îndepărtat anumite secțiuni din ADN pentru a elimina moleculele microRNA. Făcând acest lucru, specialiștii au descoperit că celulele canceroase care nu conțin molecule microRNA nu se răspândesc și nici nu se dezvoltă atât de repede.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Cum îți afectează mucegaiul sănătatea? Inamicul care poate să apară în orice colț al casei tale
Cum te poate împiedica stresul să devii mamă? 4 semne pe care trebuie să le tratezi cu seriozitate