Există alimente care cresc riscul apariției cancerului?
Cancerul și alimentația, o poveste fără sfârșit… Dar, dincolo de poveste, realitatea crudă ne lovește din ce în ce mai des și pe foarte mulți dintre noi. Tot încercând să găsim vinovații pentru virulența numărului și formelor tot mai agresive de cancer, ne oprim involuntar și la hrana zilnică. Se spune că modul nostru de viață haotic invită, practic, cancerul să se instaleze în organism: lipsa activității fizice, ruperea de ritmul natural și firesc al vieții, alimentația, stresul, dezechilibrul interior.
Există alimente care cresc riscul apariției cancerului?
Nutriționiștii recomandă piramida alimentației sănătoase, cea care are la bază legumele și fructele crude neprocesate termic, iar spre vârf în cantități cât mai mici se află grăsimile, dulciurile și uleiurile. De asemenea, nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai puțină carne și să ne aducem aminte că în credința ortodoxă practicarea postului, miercuri și vineri, ne-a adus, de milenii, mai aproape de valorile adevărate ale unei alimentații sănătoase.
Foto: Shutterstock
Vezi și:
10 lucruri despre cancer pe care trebuie să știi
Cum arată cancerul de piele. Cele mai comune tipuri de cancer
Care sunt riscurile loviturilor în zona sânilor? Favorizează sau nu apariția cancerului mamar?