Beneficiile ghimbirului în lupta împotriva gastroenteritei. Cum te poate ajuta să tratezi această afecțiune medicală?
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/05/Beneficiile-ghimbirului-în-lupta-împotriva-gastroenteritei.jpg)
Gastroenterita este o afecțiune a sistemului digestiv și apare în momentul în care organismul intră în contact cu bacterii ca salmonela, rotavirus sau virusul Norwalk. Această boală afectează în special copiii, dar poate să apară și în cazul adulților, manifestările fiind destul de neplăcute.
Printre cele mai comune simptome ale gastroenteritei se numără febra foarte mare, greața, senzația de vomă, durerile puternice de cap, însoțite de balonare sau diaree. Dacă în cazul adulților simptomele pot fi suportate mai ușor, iar boala poate fi tratată mult mai repede, în cazul celor mici, această afecțiune poate deveni rapid una cronică și poate ajunge chiar să le pună în pericol. Gastroenterita afectează în special categoriile de vârstă vulnerabile, mai exact copiii și bătrânii.
Beneficiile ghimbirului în lupta împotriva gastroenteritei
Pentru că este o afecțiune gravă și care dă peste cap întreaga funcționare a organismului, la primele semne de boală este necesară vizita la medic. Pe lângă tratamentul prescris de specialiști, ghimbirul poate fi un aliat în lupta împotriva gastroenteritei, potrivit independent.co.uk. Studiile clinice au arătat că ghimbirul poate reduce stările de vomă și greața apărute în cazul gastroenteritei, prevenind astfel și deshidratarea organismului.
Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, acesta fiind de mare ajutor în tratarea mai multor afecțiuni, dar și în procesul de slăbire. Studiile recente au arătat că ghimbirul poate reduce în mod semnificativ senzația de greață, acesta înlăturând simptomele neplăcute ale gastroenteritei, dar și grețurile cu care femeile se pot confrunta în primul trimestru de sarcină sau senzația de vomă apărută în urma chimioterapiei, în cazul bolnavilor de cancer.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cum te poate împiedica stresul să devii mamă? 4 semne pe care trebuie să le tratezi cu seriozitate
Legătura dintre depresie și problemele de memorie. Ce se întâmplă la nivelul creierului?
Cât de periculoasă este grăsimea depusă în jurul taliei?