Cum te poate împiedica stresul să devii mamă? 4 semne pe care trebuie să le tratezi cu seriozitate

Infertilitatea este o problemă care afectează tot mai multe cupluri dornice să conceapă un copil, iar atunci când încercările repetate se dovedesc a fi lipsite de succes, inclusiv relația dintre cei doi parteneri poate avea de suferit. 

O mulțime de factori pot influența într-un mod negativ conceperea unui copil, iar stresul este unul dintre cei mai importanți și care își poate pune puternic amprenta asupra organismului. Atunci când nivelul de stres este ridicat pe o perioadă mai lungă de timp, sistemul nervos este afectat, ceea ce poate interveni în procesul de concepere a unui copil.

Stresul poate afecta fertilitatea, iar cei care au studiat această problemă au descoperit că există o serie de semne care apar și care atrag atenția că organismul nu funcționează exact așa cum ar trebui.

Semnele care îți arată că stresul este cauza pentru care nu reușești să devii mamă

1. Te obsedează ideea de a deveni mamă

Femeile care își propun să devină mame încep să caute în mod constant informații și posibile cauze care influențează acest proces. Pentru că de multe ori informațiile pe care le găsesc în diferite surse sunt contradictorii, acest lucru devine o sursă de stres. Obsesia de a deveni mamă te poate împiedica să concepi un copil, iar pentru o șansă de reușită cât mai mare ar fi bine să te relaxezi și să lași lucrurile să vină de la sine.

2. Viața ta sexuală nu mai este la fel

Problemele intime pot să apară inclusiv din cauza stresului. Acesta poate afecta libidoul, iar în momentul în care relațiile intime au loc doar cu scopul de a concepe un copil, acest lucru pune presiune pe cei doi parteneri, nu mai reușesc să se relaxeze, iar viața sexuală este afectată, potrivit dailymail.co.uk.

3. Te confrunți cu schimbări bruște de dispoziție

Schimbările de dispoziție sau stările depresive pot avea un impact major asupra fertilității. Atunci când întâmpină dificultăți în momentul în care își doresc să devină părinți, foarte multe cupluri ajung să dezvolte depresii puternice și chiar își pot pierde speranța că acest vis se va materializa.

4. Menstruația este neregulată

Dacă până acum menstruația ta era regulată, dar de o perioadă de timp ai semnalat o mulțime de probleme legate de acest aspect, una dintre cauze ar putea fi reprezentată de stres. Acesta poate interveni și poate duce la apariția menstruațiilor neregulate, un factor care te poate influența destul de mult atunci când îți propui să rămâi însărcinată.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ține astenia departe de tine

Legătura dintre depresie și problemele de memorie. Ce se întâmplă la nivelul creierului?

Cât de periculoasă este grăsimea depusă în jurul taliei?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului